Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

7

Ο Σεβ/τατος Gugerotti. Νέος  Αποστολικός Νούντσιος στην Μεγάλη Βρετανία

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει ονόμασε αποστολικό Νούντσιο στη Μεγάλη Βρετανία, το Σεβασμιότατο Claudio Gugerotti, 64 ετών, μέχρι τώρα τιτουλάριο Αρχιεπίσκοπο του Ravello, και Νούντσιο στην Ουκρανία. Διαδέχεται το Σεβασμιότατο Edward Joseph Adams.

Ο Σεβασμιότατος Gugerotti γεννήθηκε στη Βερόνα στις 7 Οκτωβρίου 1955. Χειροτονήθηκε ιερέας στις 29 Μαΐου 1982 ως μέλος του Ιερού Κληρικού της Βερόνας και της Αδελφότητας Ντον Νικόλα Μάζα. Είναι κάτοχος διδακτορικού πτυχίου σε Ανατολικές γλώσσες, λογοτεχνίες και Επιστήμες του Pontifical Oriental Institute της Ρώμης και κατέχει επίσης πτυχίο της Λειτουργικής του Istituto di Santa Giustina, και του Ποντιακού Athenaeum Sant «Anselmo.

Ήταν καθηγητής Πατρολογίας στο Ινστιτούτο San Zeno στη Βερόνα από το 1981 έως το 1984. Δίδαξε Ανατολική Θεολογία και Ιστορία των Ανατολικών Εκκλησιών στο Ινστιτούτο Οικουμενικών Σπουδών στη Βερόνα από το 1982 έως το 1985, Ανατολική Λειτουργική στο Λειτουργικό Ινστιτούτο Santa Giustina της Παδούης, στο Ποντιφικό Γρηγοριανό Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Δίδαξε ανατολικές γλώσσες και λογοτεχνίες στα κρατικά πανεπιστήμια της Βενετίας, στην Παδούη, στη Ρώμη και στο Pontifical Oriental Institute της Ρώμης.

Εργάστηκε στη Ρωμαϊκή Σύνοδο για τις Ανατολικές Εκκλησίες από το 1985, όπου διορίστηκε αναπληρωτής γραμματέας στις 17 Δεκεμβρίου 1997. Διετέλεσε Σύμβουλος του Γραφείου Ποντιφικών Λειτουργικών Ιεροτελεστιών για 11 χρόνια. Είναι συγγραφέας διαφόρων δημοσιεύσεων ανατολικών μελετών. Γνωρίζει πολλές σύγχρονες και αρχαίες γλώσσες: Ελληνικά, Λατινικά, Αρμενικά (κλασικά και μοντέρνα), Περσικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Ρωσικά.

Το 2001 ο Άγιος Ιωάννης Παύλος Β 'τον διόρισε αποστολικό Νούντσιο στη Γεωργία, την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν. Το 2011 ο Βενέδικτος XVI τον διόρισε Νούντσιο στη Λευκορωσία. Ο Πάπας Φραγκίσκος τον ονόμασε νούντσιο στην Ουκρανία το 2015.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos