Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

4

Διακρίνω το θέλημα του Θεού

Επειδή ο θεός θέλει να κάνουμε κάποια πράγματα, αυτό δεν  σημαίνει ότι αυτά καθ’ αυτά είναι το θέλημα του Θεού. Ο σκοπός των πράξεών μας είναι να γίνεται το θέλημα του Θεού κι όχι αυτό που νομίζουμε ότι μας ζητά!

Όποιος καθοδηγείται απ’ το πνεύμα του Θεού, αυτός είναι παιδί του Θεού (Ρωμ. 8,14). Αυτός που γεννιέται απ’ το πνεύμα, δεν ξέρει από πού έρχεται ούτε πού πηγαίνει (Ιων. 3,8). Ο σκοπός μας και η προσπάθειά μας είναι το θέλημα του Θεού το οποίο δεν γίνεται παρά μέσω της πίστης. Όλες οι πράξεις που μας ζητούν το θέλημα του Θεού και έχουν ως βάση τις φυσικές μας ικανότητες δεν έχουν αξία, παρά μόνον όταν εμπνέονται από πίστη και είναι πράξεις πίστεως.

Η απόδειξη ότι τα έργα μας είναι πράξεις πίστεως είναι να ψάξουμε, να μάθουμε ποιος είναι ο σκοπός τους, ποιος τις ζητάει και τι αποτέλεσμα έχουν. Για να ‘χουν οι πράξεις μας σκοπό να μεταδώσουν στους άλλους το μήνυμα του Χριστού, ακόμα κι όταν μαγειρεύουμε ή τρώμε, χρειάζεται να ξέρουμε ότι είναι γεμάτες από πίστη. Τέτοια πίστη που να λέμε σ’ ένα δέντρο ξεριζώσου και πήγαινε να ριζώσεις αλλού ή σ’ ένα νεκρό να λέμε, έλα έξω και περπάτα…

π. Μάρκος Βιδάλης

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos