Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

6

Η πνευματική συνεργασία

Είμαι πεπεισμένος ότι για να γίνει κάποιος τέλειος πρέπει να είναι τελείως άδειος – κενός από καθετί που δεν είναι του Θεού.
Το Άγιο Πνεύμα κτυπά αδιάκοπα την πόρτα της καρδιάς μας. Επιθυμούμε πολύ να του ανοίξουμε την πόρτα και να κατοικήσει! Όμως πώς είναι δυνατόν να μπει αν δεν υπάρχει θέση; Πού να σταθεί όταν διαπιστώνει ότι στη θέση του υπάρχουν άλλα πράγματα! Είναι λοιπόν υποχρεωμένο το Αγ. Πνεύμα να μένει έξω και συνάμα έχει την απίστευτη καλοσύνη να περιμένει μέχρι να βρεθεί μια μικρή θέση, ανάλογη με εκείνη που του προσφέρουμε διώχνοντας τις περιττές προσκολλήσεις στα γήινα!
Όσο το Άγιο Πνεύμα εισέρχεται στην καρδιά μας, τόσο η καρδιά μας δυναμώνει για να διώξει σιγά – σιγά, ότι είναι ενάντιο σε σχέση με τον Θεό.
Χρειάζεται λοιπόν, να βοηθήσουμε το Αγ. Πνεύμα σ’ αυτό το διωγμό, γιατί χωρίς τη δική μας θέληση δεν θα έχουμε αποτέλεσμα.
Είναι επομένως ανάγκη να προσευχόμαστε και να συνεργαζόμαστε για την επιτυχία αυτού του σκοπού. Ο Θεός δεν κάνει τίποτα σε μας, χωρίς εμάς. Η πνευματική συνεργασία είναι πιο απαραίτητη απ’ την ορατή. Ο Θεός την ζητά και την αποδέχεται. Ο άνθρωπος δεν είναι ένα άψυχο εργαλείο, αλλά ένας βοηθός για να εκτελέσει ο Θεός το έργο του και ιδίως αυτά που μας αφορούν προσωπικά!

π. Μάρκος Βιδάλης

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos