Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

4

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΖΟΥΣΩΝ ΣΤΗΝ  “ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ” ΒΟΗΘΕΙΑΣ

Οι Καθολικές μοναχές ήταν και παραμένουν και μετά τον κορωνοϊό στην πρώτη γραμμή για να βοηθήσουν τους πιο αναγκεμένους ανθρώπους. Αυτό αποδείχθηκε ακόμα μια φορά στο “ Συμπόσιο on line ” που συνδιοργάνωσαν οι Πρεσβείες των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας στην Αγία Έδρα και η Διεθνής Ένωση Γυναικών Μοναζουσών (UISF) με τίτλο “ Women Religious on thw Frontlines ”.
Aνάμεσα στις ομιλήτριες ξεχώρισαν οι:
-- αδ. Stan Terese Marro Mumuni, που έχει ιδρύσει στην Γκάνα το “ Σπίτι της Ναζαρέτ για τα παιδιά του Θεού ”, ένα ορφανοτροφείο για παιδιά με κληρονομική δυσπλασία, που συχνά το ελάττωμά τους αντιμετωπίζεται ως “ απόδειξη μαγείας “
-- aδ Imwelda Poole, η οποία εργάζεται υπέρ των γυναικών, θυμάτων διακίνησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Η ίδια ίδρυσε σχετική ΜΚΟ την “ Mary Ward Loreto” και προεδρεύει στο Ευρωπαϊκού Δίκτυο Μοναχών που αγωνίζεται κατά του trafficking. Δήλωσε ότι η φτώχια και η πείνα διευκολύνουν της εκμετάλλευση, εξέφρασε το φόβο της για τις πολλές ώρες που τα παιδιά βρίσκονται στο διαδίκτυο και ζήτησε το διεθνή έλεγχο των χρημάτων από παράνομες δραστηριότητες.
-- Αδ. Alicia Vacas, Έπαρχος Μέσης Ανατολής για τις “ Misssionnarie Comboniane ” και υπεύθυνη της Κοινότητας Betania κοντά στα Ιεροσόλυμα. Στη διάρκεια της πανδημίας επέστρεψε στο Ηγουμενείο – Σπίτι απόσυρσης στο Μπέργκαμο, εργαζόμενη ως νοσοκόμα για τις 55 Αδελφές που έμεναν εκεί, ΟΙ 45-50 προσβλήθηκαν και οι 10 αποβίωσαν από την αρρώστια. Όσο για τις Μοναχές που παρέμειναν στα Ιεροσόλυμα αναφέρθηκε στη μοναξιά που έζησαν, απομονωμένες και χωρίς βοήθεια από τον έξω κόσμο. Ολοκλήρωσε μιλώντας για τη διάσταση της εγγύτητας, όταν οι ίδιες παραμένουν όπου άλλοι οργανισμοί και ΜΚΟ εγκαταλείπουν για λόγους ασφαλείας. Τέλος εκθείασε τη δημιουργικότητα των μελών στο Δίκτυο Talitha Kum, στο οποίο έχουμε ξανααναφερθεί, που με κίνδυνο της ζωής τους, αγωνίζονται για να σώσουν γυναίκες από την πορνεία και την εκμετάλλευση,
Πραγματικά ατρόμητες μοναχές !

Πληροφορίες - Φωτογραφία της αδ. Alicia Vacas από VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos