Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

3

Ο Πάπας γράφει στον Zanardi: σας ευχαριστώ για τη δύναμη που δώσατε σε όσους την είχαν χάσει

Η ιστορία του Alex Zanardi, πρώην οδηγού της Formula 1 ο οποίος έχασε τα πόδια του μετά από ένα τρομερό ατύχημα στην πίστα το 2001, αποτελεί μαρτυρία για την αξία της επανεκκίνησης και ένα «μάθημα ανθρωπιάς» μέσα από την αναπηρία. Αυτές είναι οι σκέψεις του Πάπα Φραγκίσκου που σε συνδυασμό με την προσευχή του απευθύνει με μια επιστολή του προς τον πρωταθλητή των Παραολυμπιακών, ο οποίος από την περασμένη Παρασκευή νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Santa Maria alle Scotte di Siena, μετά από το σοβαρότατο τροχαίο ατύχημα που υπέστη με χειροκίνητη μοτοσυκλέτα στον δήμο Pienza. Στην επιστολή του, ο Ποντίφικας ευχαριστεί ιδιαίτερα τον αθλητή για την ικανότητά του να ενσταλάζει το θάρρος ακόμη και σε καταστάσεις μεγάλης δυστυχίας.

«Αγαπητέ Alessandro, η ιστορία σου αποτελεί παράδειγμα επανεκκίνησης μετά από μια ξαφνική στάση. Μέσω του αθλητισμού μας δίδαξες να βιώνουμε τη ζωή ως πρωταγωνιστές, κάνοντας την αναπηρία ένα μάθημα ανθρωπιάς. Ευχαριστούμε για τη δύναμη που έδωσες σε όσους την είχαν χάσει. Κατ’ αυτή την οδυνηρή στιγμή βρίσκομαι κοντά σου, προσεύχομαι για εσένα και την οικογένειά σου. Είθε ο Κύριος να σε ευλογεί και η Παναγία να σε φροντίζει».

Ο Alex και η φιλανθρωπία
Το ατύχημα της περασμένης Παρασκευής έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια ενός φιλανθρωπικού αγώνα, κατά τον μήνα που ο Alex Zanardi ήταν πρωταγωνιστής και στην δημοπρασία «We run together», η οποία προωθήθηκε από τον Πάπα με σκοπό τη συγκέντρωση κεφαλαίων τα οποία θα διανεμηθούν στα νοσοκομεία της Bergamo και της Brescia που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του Covid-19. Γι αυτή την φιλανθρωπική πρωτοβουλία, ο Zanardi διέθεσε τη φόρμα του με την οποία νίκησε τους Παραολυμπιακούς το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos