Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

3

ΒΙΕΤΝΑΜ: Η ΠΙΟ ΜΙΚΡΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΙΣ  ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Η Επισκοπή του Lang Son εκτείνεται σε μια επιφάνεια 18.340 τετρ. χλμ, παράλληλα με τα σύνορα με την Κίνα, σε έκταση 800 χλμ. Έχει πληθυσμό 1.770.000 κατοίκους, κατά 85% των εθνοτήτων Nung και Tei, ενώ το υπόλοιπο 15% είναι Kinh. Sao, Κινέζοι... Oι ασχολίες των κατοίκων είναι στη γεωργία, την κτηνοτροφία, τη βιοτεχνία και το εμπόριο. Ελάχιστες βιομηχανικές μονάδες υπάρχουν και καθόλου τουρισμός.
Η τοπική Καθολική Επισκοπή έχει μόλις 6.000 πιστούς, Ιεράρχη τον εικονιζόμενο Joseph Shou Ngoc Tri, εκκλησίες σε αστικά και επαρχιακά κέντρα και, μέχρι το 2017, εξασφάλιζε με δυσκολία την τακτική θεία λειτουργία και κάποιες ενοριακές δραστηριότητες λόγω λίγων ντόπιων ιερέων. Από τότε, σε συνεργασία με την Ιερά Σύνοδο του Βιετνάμ, στάλθηκαν ιερείς και από άλλες περιοχές για να αποτελέσουν τον τοπικό κλήρο. Εξασφαλίσθηκε η θεία λειτουργία σε όλους τους ναούς και στα ιεραποστολικά κέντρα, τακτική κατήχηση και οργάνωση των ενοριών. Ήδη λειτουργούν τμήματα Κάριτας και Λεγεώνας της Μαρίας, άλλοι θεσμοί, παραρτήματα Καθολικών οργανώσεων και υπάρχουν 20 τακτικοί Κατηχητές.
Η αδ. Μάι, από την Κάριτας της Επισκοπής, αναφέρει ότι υπάρχει ποικίλη δράση, σύμφωνα με τους λιγοστούς πόρους και τις ανάγκες των κατοίκων : βοήθεια σε φτωχές οικογένειες, σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, σε θύματα AIDS… Αλλά και πιο μεγάλα σχέδια όπως η κατασκευή σπιτιών για φτωχούς και η προμήθεια μηχανημάτων για την άντληση ποσίμου νερού. Σε κάθε περίπτωση αισθάνονται ότι έχουν δυνατότητες να διαδώσουν το Ευαγγέλιο και προς τις δύο πλευρές των συνόρων.

Πληροφορίες και φωτογραφία Επισκόπου από AsiaNews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος Συνοδικής Επιτροπής “ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ “

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos