Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

3

ΟΙ  ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ  ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ  ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ  ΤΗ  “LAUDATO SI”

Δεν είναι μακρινή η εποχή που ο αμερικανός Πρόεδρος και γνωστοί τηλε – ειυαγγελιστές έχουν υποστηρίξει ότι δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή ούτε φαινόμενο του θερμοκηπίου... Είναι μόλις 5 χρόνια αφότου ο Πάπας Φραγκίσκος, με την εγκύκλιο επιστολή “ Δοξασμένος να ` Σαι “ αναφέρθηκε στην προστασία της κοινής μας οικίας.
Από τότε, σε πολλά μέρη του κόσμου, οι καθολικοί πιστοί ευαισθητοποιούνται σε περιβαλλοντικά ζητήματα. Αυτές τις μέρες από την Αγία Έδρα ανακοινώθηκε ότι το προσεχές έτος θα είναι αφιερωμένο στην προσευχή και τη μελέτη των θεμάτων της ολοκληρωμένης ανθρώπινης ανάπτυξης. Ζητείται από όλους μας να συνειδητοποιήσουμε ότι η προστασία του περιβάλλοντος και οι φτωχοί πλήττονται εξίσου από την κλιματική αλλαγή και την καταστροφή της φύσης. Πώς ακούγονται όλα αυτά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού...
Δύο υποψήφιοι διδάκτορες στις πολιτικές επιστήμες του Πανεπιστημίου Princeton οι Sam Winter – Levy και Bryan Schonfeld διαπίστωσαν ότι η καθολική κοινότητα των ΗΠΑ συμφωνεί με τις απόψεις του Φραγκίσκου και όχι με τ` αντίθετα υποστηριζόμενα. Ιδιαίτερα μεταξύ των καθολικών πιστών που εκκλησιάζονται τακτικά, είναι διάχυτη η πεποίθηση ότι η κλιματική αλλαγή είναι αληθινή και προέρχεται απ` τον άνθρωπο και έχουμε καθήκον να να δράσουμε για να προστατέψουμε τη φύση !
Από τις περιπτώσεις που “ ανοιχτά μυαλά ” και “ εκκλησιασμός ” ταυτίζονται !

Πληροφορίες από το περιοδικό των Ιησουιτών AMERICA
Φωτογραφία από τοποθέτηση πανελ ηλιακής ενέργειας σε εκκλησία του Σαν Φρανσίσκο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλους Συνοδικής Επιτροπής “ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ “

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos