Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

3

Ο επίτιμος Πάπας Βενέδικτος 16ος επιστρέφει στο Βατικανό

Ο επίτιμος Πάπας Βενέδικτος 16ος επιστρέφει στο Βατικανό με πτήση που αναχωρεί από το Μόναχο σήμερα το πρωί. Ο εκπρόσωπος της Επισκοπής του Ρέγκενσμπουργκ Κλεμένς Ντερ το επιβεβαίωσε στο Γερμανικό Καθολικό Πρακτορείο ειδήσεων KNA. Την περασμένη Πέμπτη, σχετικά με την επίσκεψη στον σοβαρά άρρωστο αδερφό του, Τζορτζ, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, ο Ματτώ Μπρούνι είχε δηλώσει ότι ο Βενέδικτος XVI θα έμενε στο Ρέγκενσμπουργκ "για όσο διάστημα ήταν απαραίτητο".

Χθες, τελευταία μέρα που πέρασε στη Βαυαρία, ο επίτιμος Πάπας πραγματοποίησε δύο επισκέψεις στον αδερφό του, στο σπίτι του, και προχθές του δόθηκε η δυνατότητα κάποιων στάσεων στα οικογενειακά μέρη, που είχε να επισκεφθεί από το 2006, όταν πραγματοποίησε την επίσημη επίσκεψη στην Πατρίδα του. Η πρώτη στάση ήταν στο νεκροταφείο του Ziegetsdorf, στον τάφο όπου αναπαύονται οι γονείς και η μεγαλύτερη αδελφή του, ήταν μια στιγμή προσευχής που ολοκληρώθηκε με τον αγιασμό των τάφων.
Η δεύτερη στάση πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του στο Pentling, στα περίχωρα του Ρέγκενσμπουργκ. Τρία τέταρτα της ώρας παρέμεινε στο σπίτι που τον φιλοξένησε κατά την περίοδο των ετών που δίδασκε Δογματική Θεολογία στο Πανεπιστήμιο της πόλης, από το 1969 έως το 1977, πριν διοριστεί ως αρχιεπίσκοπος του Μονακό και του Freising.
Αυτό το σπίτι φιλοξενεί τώρα το Ινστιτούτο Benedict XVI, όπου διατηρείται η θεολογική κληρονομιά του. Μεταξύ των χθεσινών συναντήσεων που πρέπει να αναφερθούν, είναι εκείνη με τον Αποστολικό Νούντσιο στη Γερμανία, ο οποίος έφτασε από το Βερολίνο, ο Αρχιεπίσκοπος Νικόλα Ετερόβιτς, ο οποίος στα χρόνια του επίτιμου Πάπα είχε υπηρετήσει ως γενικός γραμματέας της Συνόδου των Επισκόπων.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos