Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

3

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ...

Ομολογώ ότι αισθάνομαι έκπληκτος από την ευκολία που τα ΜΜΕ αναφέρουν απίστευτες λεπτομέρειες για το τι συνέβη σε ένα δεκάχρονο κοριτσάκι που απήχθη πρόσφατα και … καθόλου έκπληκτος γιατί ένα παιδί ενός έτους, οι γονείς του οποίου είναι στη φυλακή, βρέθηκε νεκρό σε αρδευτικό φράγμα στις Σέρρες, χωρίς να είναι σαφές ποιος ήταν νομικά υπεύθυνος για το αδικοχαμένο βρέφος μετά τη φυλάκιση των γονιών του, επειδή ξέρω ότι κοινωνική πρόνοια για ανήλικους σε αυτό τον τόπο υπάρχει μόνο αν ειδοποιηθεί το “ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ” ή “ Η ΚΙΒΩΤΟΣ ” του π. Αντωνίου ..
Γι αυτό θα πω δυο λόγια για “το ίδιο έργο θεατές” : πρόσφυγες στην πλατ. Βικτωρίας 2020 ( επαναλαμβάνεται τουλάχιστον ανά δύο έτη ) !
Σοβαρολογούμε ότι σε καιρό οικονομικής στενότητας μετά 3 μήνες καραντίνα, όπου χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τις εργασίες τους αφήνουμε απροστάτευτους μερικές εκατοντάδες οικογένειες προσφύγων “ να κόψουν το λαιμό τους ”. Προφανώς θεωρούνται πλέον “ νόμιμοι “ άρα πρέπει να βρουν σπίτι και δουλειά και να συνεχίσουν τη ζωή τους αλλά πώς, αυτή τη χρονική συγκυρία, που δεν υπάρχει ανάλογη δυνατότητα... Φυσικά υπάρχουν προγράμματα όπως το “ ΗΛΙΟΣ ” αλλά με ποιο τρόπο ενημερώθηκε να ωφεληθεί ένας πρόσφυγας που αναχώρησε με την οικογένεια του από Λέσβο. Πώς περιμένουμε να βρει σπίτι στην Αθήνα...
Μπράβο στις ευρωπαϊκές χώρες που θα πάρουν ασυνόδευτους ανήλικους απ΄τη χώρα μας, στους οποίους ελπίζουμε να προσφέρουν μια καλύτερη ζωή αλλά ποια π.χ. δυνατότητα δόθηκε σε πρόσφυγες που γνωρίζουν αγροτικές εργασίες να απασχοληθούν σε συγκομιδή φρούτων, όπου, από μήνες ξέρουμε ότι θα υπάρξει έλλειψη εργατικών χεριών...
ΟΙ υπηρεσίες μετανάστευσης, ασύλου και αδειών παραμονής αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στη χώρα μας. Εκτός από το να ασχολούνται πώς θα υποκαταστήσουν τις ΜΚΟ ( Μακάρι ! Υπάρχουν τόσοι άλλοι τομείς που οι εθελοντικές οργανώσεις έχουν δυνατότητα προσφοράς ) αν καταφέρουν να συντονισθούν, δουλέψουν οργανωμένα, αξιοποιήσουν τεχνολογικά μέσα και προγράμματα και στελεχωθούν θα προσφέρουν έγκαιρο και αξιόπιστο έργο στο κοινωνικό σύνολο.

Η φωτογραφία από το σάιτ 24ores

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
δικηγόρος
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos