Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ ΠΑΛΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟ'Ι'Ο

Αναφερθήκαμε πρόσφατα στη μεγάλη αυτή χώρα, η οποία εμφανίζει πλούσιες ιερατικές κλήσεις. Την 16-6-2020 όμως η καθολική κοινότητα έμαθε την ξαφνική εισαγωγή στο κεντρικό νοσοκομείο της Ντάκα δύο εκ των κυριοτέρων Ιεραρχών της ! Του καρδιναλίου και Αρχιεπισκόπου της πρωτεύουσας Patrich D` Rozario, λόγω πυρετού τύπου “dengue” και του αρχιεπισκόπου της Chittagang Moses Costa, ως νοσήσαντα από κορωνοϊό. Ο Καρδινάλιος είναι ήδη καλύτερα και πρόκειται να πάρει εξιτήριο τις προσεχείς μέρες.
Ο συνάδελφός του όμως Costa σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έδινε μάχη για να σωθεί. Ευτυχώς δύο μέρες αργότερα τα νέα ήταν καλύτερα, “ η κατάσταση παρουσιάζει αργή βελτίωση και ζήτησε φαγητό” όπως ενημέρωσε ο Γραμματέας της Ιεραρχίας της χώρας.
Ως τώρα το Μπαγκλαντές έχει 1305 νεκρούς και 100.000 προσβληθέντες από covid-19. H κατάσταση στα κρατικά νοσοκομεία παρουσιάζεται τραγική, με αρκετούς ιατρούς και νοσηλευτές να τα εγκαταλείπουν, φοβούμενοι για τη ζωή τους.
Όσοι έχουν χρήματα προτιμούν τα ιδιωτικά νοσοκομεία. Ήδη έχουν υπάρξει 2 θύματα μεταξύ του υπουργικού συμβουλίου και 5 νοσήσαντες ανάμεσα στους βουλευτές της χώρας. Η καθολική κοινότητα μετρά 4 άμεσα νεκρούς και άλλους 6 από υποκείμενα νοσήματα.
Ανάμεσα στους “ήρωες της χώρας”, που δεν έχουν διστάσει να παλέψουν δίπλα στους άρρωστους η καθολική νοσοκόμα Tithy Margaret Costa, μητέρα ενός παιδιού, που έχει δηλώσει δημόσια ότι η πίστη της την οδηγεί να είναι δίπλα στους ανθρώπους που υποφέρουν...

Πληροφόρηση από Asianews.it 18-6-2020


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos