Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Μια φωτογραφία-σύμβολο της ισότητας μεταξύ ανθρώπων

Οι διαδηλώσεις που προκλήθηκαν από το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο: μεταξύ διαφωνιών και βίας, φτάνουν επίσης πράξεις χριστιανικής φιλανθρωπίας.
Δεν έχει σημασία το χρώμα του δέρματος, δεν έχει σημασία αν οι ιδεολογίες έρχονται σε σύγκρουση, αυτό που έχει σημασία είναι το δικαίωμα στη ζωή. Αυτό είναι το όμορφο μήνυμα που μπορεί να διαβαστεί μέσα από το φωτογραφικό υλικό που λήφθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Λονδίνο, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της διαφωνίας για το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.
Κανένας άνθρωπος δεν έχει το δικαίωμα να επιλέξει για τη ζωή, που είναι ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο, που μας έδωσε ο Θεός. Στις εικόνες που προέρχονται από τη Μεγάλη Βρετανία, ένας άνδρας, ο Patrick Hutchinson, προσωπικός εκπαιδευτής αφρικανικής καταγωγής, μεταφέρει στους ώμους του έναν τραυματισμένο, ένα μαχητικό λευκό της άκρας δεξιάς. Τα όμορφα λόγια του Πάτρικ αντιπροσωπεύουν ένα μάθημα για όλους και μια σταθερή βάση πάνω στην οποία πρέπει να σταματήσουμε και να σκεφτούμε.
Όπως αναφέρει η Huffington Post, ο Πάτρικ, εκείνη την περίπτωση δεν το σκέφτηκε πολύ λίγο. Εξ ου και τα λόγια του για το τι συνέβη, που δηλώνουν ότι «δεν προσπάθησα να κατανοήσω αν ήταν διαδηλωτής, εξτρεμιστής, άνθρωπος με φυλετικές προκαταλήψεις». Το μόνο σημαντικό πράγμα για μένα ήταν, βλέποντας τον σε δυσκολία, να του προσφέρω ασφάλεια. Η ηρωική, και αδελφική χειρονομία του Πάτρικ έκανε το γύρο του κόσμου, σε λίγες ώρες, χάρη στη φωτογραφία που τραβήχτηκε μόλις διασώζει τον άνδρα.

"Η ζωή του ήταν σε κίνδυνο"
Όπως διαβάζουμε από την πηγή, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του Σαββατοκύριακου στο Λονδίνο, πολλοί άνδρες συνελήφθησαν, μετά τη βία των εξτρεμιστών κατά του «Μαύρου Ζώου». Στη μέση της διαδήλωσης, ωστόσο, ο Πάτρικ συνειδητοποίησε ότι κάτι ήταν λάθος και, βλέποντας τον άνδρα που κινδύνευε, τον φόρτωσε στην πλάτη του, παραδίδοντάς τον στην αστυνομία. Από εδώ, μια πολύ συγκινητική αντανάκλαση του προσωπικού εκπαιδευτή, μια αντανάκλαση που άνοιξε έναν παράλληλο δρόμο με αυτό που συνέβη με την ευκαιρία του θανάτου του Floyd: εάν οι άλλοι πράκτορες, όπως αυτή την περίσταση "είχαν παρέμβει και είχαν εμποδίσει τον συνάδελφό τους να κάνει ό, τι έκανε, ο Τζορτζ Φλόιντ θα ήταν ζωντανός σήμερα. "

Είμαστε όλοι ίσοι
Είμαστε όλοι ίσοι! Αυτό είναι το δυνατό μήνυμα που ο Πάτρικ Χάτσινσον ήθελε να στείλει. Τα λόγια του εκφράζουν μια βαθιά ανάγκη για ισότητα για όλους και, εμμέσως, παραπέμπουν σε αυτό το χριστιανικό μήνυμα, το οποίο μας παραδόθηκε επίσης από τη Β΄ Σύνοδο του Βατικανού, στο Συνοδικό Διάταγμα «Gaudium et Spes», «χαρά και ελπίδα»: «Κάθε είδους διάκριση σχετικά με τα θεμελιώδη δικαιώματα του ατόμου, στον κοινωνικό και πολιτιστικό τομέα, λόγω φύλου, φυλής, χρώματος, κοινωνικής κατάστασης, γλώσσας ή θρησκείας, πρέπει να ξεπεραστεί και να εξαλειφθεί, σε αντίθεση με το σχέδιο του Θεού ".


 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos