Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Οι νέες ονομασίες στην Ποντιφική Επιτροπή για την υγεία

Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων με ειδικές ικανότητες στον κλάδο της υγείας και ικανότητες στον τομέα της διοίκησης , των οικονομικών και της διαχείρισης . Όλοι στην υπηρεσία των εκκλησιαστικών φορέων που ασχολούνται με την υγεία, για να προσφέρουν συμβουλές και στρατηγική κατεύθυνση. Μετά τα πρώτα τρία χρόνια εργασίας, η οποία ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2016 - μετά τη δημιουργία της Επιτροπής από τον Πάπα τον προηγούμενο Δεκέμβριο - ο γενικός Γραμματέας της Αγίας Έδρας, καρδινάλιος Pietro Parolin προχώρησε στον ορισμό των νέων στοιχείων της «Ποντιφικής Επιτροπής για δραστηριότητες στον τομέα της υγείας των δημόσιων νομικών προσώπων της Εκκλησίας "για την τριετή περίοδο από τον Ιούνιο του 2020 έως τον Ιούνιο του 2023.

Τα ονόματα των εμπειρογνωμόνων
Σε μια δήλωση από την αίθουσα Τύπου του Βατικανού, αποκαλύπτονται τα ονόματα των εμπειρογνωμόνων που θα ασχοληθούν με αυτές τις δραστηριότητες. Η ομάδα επιβεβαιώνεται από τον Σεβασμιότατο Luigi Mistò, πρόεδρο του Ταμείου Υγείας (FAS) της Αγίας Έδρας. Θα τον συνοδεύσουν στο έργο του: ο Σεβασμιότατος Segundo Tejado Munoz, Υπογραμματέας για την Υπηρεσία Ολοκληρωμένης Ανθρώπινης Ανάπτυξης, καθηγητής Renato Balduzzi, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Καθολικό Πανεπιστήμιο του Μιλάνου, ο δικηγόρος Giovanni Barbara, καθηγητής Εμπορικού Δικαίου, ο δικαστής Saverio Capolupo, ο εθνικός πρόεδρος της Καθολικής Ένωσης Εργαζομένων Υγείας Fabrizio Celani και επιχειρηματίας στον τομέα των συμβούλων και των θεσμικών σχέσεων, Maurizio Gallo.
Επιπλέον, ο εκκλησιαστικός βοηθός της Καθολικής Ένωσης Ιταλών Φαρμακοποιών, ο Don Marco Belladelli διορίστηκε διευθυντής του Γραφείου της Επιτροπής, "με δικαίωμα συμμετοχής, με φωνή και ψήφο, στις δραστηριότητες της ίδιας επιτροπής". Επιβεβαιώθηκε επίσης η συμμετοχή στη γραμματέα της Επιτροπής, της αδελφής Annunziata Remossi, αξιωματούχο του Συνεδρίου για τα Ινστιτούτα Αφιερωμένης Ζωής και Κοινωνιών Αποστολικής Ζωής. "Η Επιτροπή - δηλώνει το σημείωμα της Αίθουσας Τύπου - θα είναι σε θέση να κάνει χρήση περιστασιακών ή μόνιμων συμβούλων από τεχνικούς και διευθυντές του τομέα, με την ενίσχυση των εμπειριών που έχουν ήδη γίνει, να αναθέσει μέρος των καθηκόντων της σε ένα ή περισσότερα μέλη και να συγκροτήσει Υποεπιτροπές" .

Ευχαριστίες στην απερχόμενη Επιτροπή
Το Press Room αναφέρει επίσης την ευγνωμοσύνη που εξέφρασε ο Καρδινάλιος Parolin στα μέλη της απερχόμενης Επιτροπής "για την υπηρεσία που παρείχαν με ικανότητα και γενναιόδωρη διαθεσιμότητα". Μια συμβολή που αποτελείται από ενδείξεις και προτάσεις που κατέστησαν δυνατή την «έναρξη μιας νέας φάσης της δραστηριότητας της Ποντιακής Επιτροπής» προκειμένου να επισημανθεί η «εγκυρότητα και αποτελεσματικότητά της, στην υπηρεσία του κόσμου της Καθολικής υγείας». Καθήκοντα "που - καταλήγει στο σημείωμα - επίσης υπό το φως της τρέχουσας έκτακτης ανάγκης για την υγεία, που δεν έχουν χάσει τίποτα από τη σημασία και τον επείγοντα χαρακτήρα τους

 

 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos