Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

“ΔΙΑΔΡΟΜΟΙ” ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Έχουμε αναφερθεί στους “ ανθρωπιστικούς διαδρόμους ” μέσω των οποίων η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, σε συνεργασία με χριστιανικές κοινότητες της Ιταλίας, μεταφέρει με ασφάλεια προσφυγικές οικογένειες που κινδυνεύουν και τις ενσωματώνει στην ιταλική κοινωνία. Είναι ακόμα νωπή η μετεγκατάσταση προσφύγων από τη Λέσβο, παρόντος του Καρδινάλιου – υπεύθυνου φιλανθρωπίας του Πάπα Κonrad Krajewski.
To επόμενο βήμα, στη γειτονική χώρα, είναι οι “ διάδρομοι εκπαίδευσης ”, σε εφαρμογή από το 2019. Έντεκα ιταλικά πανεπιστήμια, με τη συνεργασία της Αρμοστείας, της Κάριτας, της ευαγγελικής κοινότητας των Valdese και του φιλανθρωπικού ιδρύματος “ Ghandi “ συνεργάζονται ώστε νέοι σε ηλικία πρόσφυγες να μπορέσουν να συνεχίσουν της σπουδές τους, λαμβάνοντας υποτροφίες σε ιταλικά πανεπιστήμια,. Λόγω της θετικής πολιτικής της κυβέρνησης της Αντίς Αμπέμπα το πρόγραμμα ως τώρα αφορά νέους, αναγνωρισμένους ως πρόσφυγες, που έφθασαν στην Αιθιοπία. Η Chiara Condoletti υπεύθυνη της Αρμοστείας για Ιταλία, Σαν Μαρίνο κι Αγία Έδρα, ελπίζει το πρόγραμμα να επεκταθεί σε νέους της Μέσης Ανατολής από το 2021.
Ο Bereket Gebremichael Kidamemarians. πρόσφυγας από την Ασμάρα της Ερυθραίας, είναι από τους τυχερούς του ανωτέρω προγράμματος. Ήδη είναι στη Ρώμη για δεύτερη χρονιά, σπουδάζοντας οικονομικά, σε αγγλική γλώσσα, στο LUISS. Εγκατέλειψε τη χώρα του λόγω πολέμου. Ελπίζει να φανεί χρήσιμος, μελλοντικά, στην οικογένειά του είτε επιστρέψει στην πάτρια γη είτε όχι.
Η Αρμοστεία σημειώνει ότι μόνο το 3% των νέων που οδηγούνται στην προσφυγιά θα μπορέσει να σπουδάσει ενώ η συνήθης αναλογία είναι 37% παγκοσμίως.

Πληροφόρηση και φωτογραφία από VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos