Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΜΗ» ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ!

Η πρακτικότητα αποτελεί “σήμα κατατεθέν” του Πάπα Φραγκίσκου και αυτή εφαρμόζει επιτυχημένα αφότου ανέλαβε. Πρακτικότητα σημαίνει συνεργασία όλων για το καλύτερο αποτέλεσμα και αυτό φαίνεται ότι θα γίνει και στο θεσμό του “Θεϊκού Ιησού Εργάτη” όπως ονομάστηκε η προσπάθεια άμεσης συμπαράστασης προς τους κατοίκους της ιταλικής πρωτεύουσας που έμειναν άνεργοι ή μειώθηκαν τα εισοδήματα τους, λόγω κορωνοϊού. Ο Ποντίφικας διέθεσε 1.000.000 ευρώ προς την Κάριτας, γι αυτό το σκοπό και προσκάλεσε την Περιφέρεια και το Δήμο Ρώμης να συνεργαστούν . Την 12-6-2020 ο καρδινάλιος Angelo de Donatis, βοηθός του Πάπα στη διοίκηση της Ρώμης, ο περιφερειάρχης του Λάτσιο και ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος Nicola Zingaretti και η δήμαρχος της πόλης, εκλεγείσα με το κίνημα των 5 Αστεριών, Virginia Raggi, συνυπέγραψαν σχετικό Πρωτόκολλο Συνεργασίας με τον τίτλο “ Συμμαχία για τη Ρώμη ”. Οι 2 φορείς της Αυτοδιοίκησης συμμετέχουν με άλλα 500.000 ευρώ ο καθένας και τα 2.000.000 ευρώ ελπίζεται να αυξηθούν με προσφορές.
Η αρχική πρωτοβουλία θα περιλάβει 1800 οικογένειες, με βασικό εισόδημα 600 ευρώ, πλέον 100 ευρώ ανά άτομο , οι οποίες θα λαμβάνουν. για 3-6 μήνες. μηνιαίο ποσό στήριξης 300 – 600 ευρώ ( για 5μελείς και πάνω οικογένειες ). Η παρουσία της Κάριτας και των έμπειρων εθελοντών της στα Κέντρα Ακρόασης, φυσικά εξασφαλίζει ότι η επιλογή των οικογενειών θα γίνει με αντικειμενικά και όχι με κομματικά κριτήρια και αυτό αποτελεί κέρδος για όλους τους συμβαλλόμενους
Να σημειωθεί ότι η προσπάθεια της Επιτροπής COVID-19 που έχει συσταθεί στο Βατικανό υπό την ηγεσία του Καρδινάλιου P.Turkson έχει ήδη βοηθήσει 22.000 οικογένειες της αιώνιας πόλης, διανέμοντας “πακέτα” μέσω 132 Κέντρων διανομής.


Πληροφορίες και φωτογραφία από τη συνυπογραφή από VaticanΝews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos