Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΓΕΜΑΤΗ ΑΝ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ

Όλος ο πλανήτης βιώνει μια κρίση. Σε αυτήν την πιο σοβαρή στιγμή υπάρχει ανάγκη καθοδήγησης για να μας συνοδεύσει και να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε το νόημα αυτού που ζούμε.

Σε αυτήν την περίπτωση χρειαζόμαστε φωνές που μπορούν να μιλήσουν σε όλους, ηγέτες που μπορούν να καταλάβουν τι συμβαίνει, αλλά και να δείξουν το δρόμο για το μέλλον μετά τον κορανοϊό. Ο Πάπας είναι «περιορισμένος». Για έναν Ποντίφικα που από την αρχή της εκλογή στην έδρα του Πέτρου έχει δηλώσει ότι η Εκκλησία πρέπει να είναι «εξερχόμενη», η κατάσταση της να βρίσκεται σε «εγκλεισμό» είναι παράδοξη.

Η λειτουργική γιορτή που τελείωσε με μια ευλογία Urbi et Orbi σε μια κενή πλατεία του Αγίου Πέτρου την Παρασκευή 27 Μαρτίου, ήταν η εικόνα μιας παγκόσμιας κατάστασης. Η κενότητα της πλατείας απορροφήθηκε από μόνη της οι φωνές ενός κόσμου που είναι άρρωστος ή κινδυνεύει από ασθένεια, εκείνων που καλούνται να μείνουν στο σπίτι, σε απομόνωση ή καραντίνα. Ποτέ η πλατεία του Αγίου Πέτρου δεν ήταν πιο γεμάτη με ανθρώπους όπως εκείνη την Παρασκευή.

Πηγή:  civiltà cattolica

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos