Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΧΩΡΏΝ ΠΟΥ ΠΛΗΓΗΚΑΝ ΑΠ` ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟ'Ι'Ο

Ομολογώ ότι εκπλήσσομαι ευχάριστα από την συμπαράσταση της καθολικής εκκλησίας της Ιταλίας προς χώρες “ του Τρίτου Κόσμου ” που πλήττονται απ την πανδημία Καταρχήν γιατί η ίδια η Ιταλία πλήγηκε αισθητά και δεν υπήρξε μεγάλη “αποικιοκρατική”  χώρα για να έχει “ υποχρεώσεις ” σε πολλά μέρη του κόσμου. Επίσης γιατί δεν έχει τα έσοδα άλλων καθολικών εκκλησιών όπως της Γερμανίας. Ως γνωστό από το 8 / 1000 των εισοδημάτων των ιταλών φορολογουμένων διεκδικεί, κάθε χρόνο, όπως και άλλοι θρησκευτικοί / φιλανθρωπικοί φορείς, τα έσοδά για όλες τις δράσεις της ( αποζημίωση κλήρου, φροντίδα ιερών χώρων, φιλανθρωπία ). Σε μια δύσκολη χρονιά όπως η φετινή, η Ιεραρχία της αποφάσισε να διαθέσει αρχικά 6.000.000 και πρόσφατα άλλα 3.000.000 ευρώ για χρηματοδότηση έργων σε άλλες χώρες που πλήγηκαν από covid-19 : οδηγός της η έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου, την 25-3-2020, στον άδειο Άγιο Πέτρο, ότι αυτή την κρίση πρέπει να την αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και όχι ο καθένας χωριστά !
Τα χρήματα θα διατεθούν σε 541 σχέδια σε 65 χώρες : τα 381 από αυτά, ύψους 7.476.900 ευρώ αφορούν υγειονομικά προγράμματα ( δομές υγείας σε φτωχές χώρες, είδη προστασίας προσωπικού, βασικά φάρμακα και ιατρικά εργαλεία ) και τα 160, ύψους 1.502.328 ευρώ αφορούν προγράμματα ευαισθητοποίησης πληθυσμιακών ομάδων για τον κορωνοϊό και προετοιμασίας του υγειονομικού προσωπικού.

Πληροφορίες και φωτογραφία ( Κέηπ Τάουν, Ν. Αφρική ) από VaticanNews


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ  

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos