Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΑΔ. BIAGIOCONTE: Ο “ΛΑ'Ι'ΚΟΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΣ” ΤΟΥ ΠΑΛΕΡΜΟ

Εδώ και δεκαετίες προσπαθεί να βοηθήσει τους έχοντες ανάγκης στο Παλέρμο. Αντιμέτωπος με την οργανωμένη μαφία, τη γραφειοκρατία και την αδιαφορία κάποιων συμπολιτών του. Ο αδελφός Biagio συχνά προσπάθησε να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο της πόλης με δημόσιες νηστείες και προσευχές. Ιδρυτής της Αποστολής “Ελπίδα και Αγάπη”, μαζί με τον ντον Pino Vitrαno, φιλοξενούν 1000 άτομα χωρίς μόνιμη κατοικία, σε διάφορες δομές . Στη διάρκεια “ διακοπής της οικονομικής ζωής ” στην Ιταλία, λόγω του κορωνοϊού, έλαβαν εκατοντάδες εκκλήσεις βοηθείας από ανθρώπους που αντιμετώπισαν οικονομικά προβλήματα ή έχασαν την εργασία τους.
Ο ίδιος ζητά να υπάρξει κοινωνική αποδοκιμασία όσων αδιαφορούν για τους ανθρώπους που υποφέρουν ή γίνονται θύματα εκμετάλλευσης, ανεξαρτήτως καταγωγής, φύλου ή νομιμότητας παραμονής στη χώρα. Διαπιστώνει ότι η εξάρτηση από το αλκοόλ και η χρήση ναρκωτικών έχουν αυξηθεί την τελευταία περίοδο όπως και η προσπάθεια της μαφίας να στρατολογήσει ανθρώπους που υποφέρουν, προσφέροντάς τους χρήματα , για να γίνουν διακινητές ουσιών ή για να εργαστούν στην πορνεία.
Γι αυτό κάνει έκκληση προς όλους για τη διεκδίκηση μιας τίμιας απασχόλησης και την περιθωριοποίηση όσων ζητούν από τον κόσμο να παρανομεί και να καταναλώνει ουσίες.
Λόγω της δημιουργηθείσας κατάστασης ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να αποσυρθεί σε μια, μη ανακοινώσιμη, σπηλιά, στα βάθη της Σικελίας. Εκεί, θα προσευχηθεί και θα νηστέψει για όλους τους πτωχούς “ τω σώματι και τω πνεύματι ” που αυξήθηκαν λόγω του Covid-19,.
Ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε την 15-9-2018 την “Αποστολή” του αδελφού Biagio, κατά την επέτειο δολοφονίας του ντον Pino Puglisi από τη Μαφία.

Πληροφορίες και φωτογραφία από “Avvenire” 5-6-2020


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos