Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

49 εκατομμύρια άνθρωποι πεινούν λόγω Covid-19

Αναμένεται μια "παγκόσμια επισιτιστική κρίση" που θα επηρεάσει "εκατοντάδες εκατομμύρια παιδιά και ενήλικες" εάν δεν ληφθούν μέτρα για τον μετριασμό των συνεπειών της πανδημίας Covid-19. Αυτός είναι ο συναγερμός που ξεκίνησε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες σε ένα βίντεο μήνυμα, στο οποίο αναφέρει τα κύρια σημεία μιας μελέτης του ΟΗΕ για αυτό το ζήτημα.

144 εκατομμύρια παιδιά κινδυνεύουν από πείνα
Σε όλο τον κόσμο, 820 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από πείνα, εκ των οποίων 144 εκατομμύρια είναι παιδιά κάτω των πέντε ετών, θυμάται ο γενικός γραμματέας. Σε αυτόν τον αριθμό, άλλα 49 εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να συμμετάσχουν φέτος, οι οποίοι τεχνικά θα εισέλθουν σε κατάσταση «ακραίας φτώχειας» λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας. Εκτιμάται στην πραγματικότητα, επισημαίνει ο Γκουτέρες, ότι «η πτώση κάθε εκατοστιαίας μονάδας του παγκόσμιου ΑΕΠ οδηγεί σε άλλα 0,7 εκατομμύρια πεινασμένα παιδιά».

Αύξηση των τιμών των τροφίμων
"Τα συστήματα τροφίμων μας δεν λειτουργούν πλέον", επαναλαμβάνει, ακόμη και σε χώρες όπου τα τρόφιμα είναι άφθονα, υπάρχει κίνδυνος διακοπής στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων. " Επομένως, προτεραιότητα πρέπει να έχει η ενίσχυση της βιομηχανίας τροφίμων, η προστασία των εργαζομένων της και η διατήρηση της διεθνούς βοήθειας και του εμπορίου. Η Emanuela Cutelli, εκπρόσωπος της Ιταλίας για το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών, αναφέρει στο Vatican News ότι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους είναι η αύξηση των τιμών. Ιδιαίτερα θρεπτικά τρόφιμα όπως τα αυγά, τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν ήδη αυξηθεί δεκαπλάσια λόγω της επίδρασης των μέτρων που έχουν ληφθεί για τη διακοπή της λοίμωξης. Σ’ αυτό, στις πιο ευάλωτες χώρες, πρέπει να προσθέσουμε το γεγονός ότι πολλές οικογένειες δεν έχουν το εισόδημα για να αγοράσουν τρόφιμα.

Η σημασία της σχολικής διατροφής
"Πρέπει να αποτρέψουμε την πανδημία της υγείας που προκαλείται από το Covid-19 να γίνει πανδημία πείνας", δήλωσε η Cutelli ξανά, τονίζοντας τη σημασία της διατήρησης προγραμμάτων ασφάλειας των τροφίμων, ειδικά για τα παιδιά. Ένα από τα προγράμματα στα οποία δεσμεύεται το WFP, το οποίο παρέχει τροφή σε 100 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, αφορά τη λεγόμενη σχολική διατροφή. «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 370 εκατομμύρια παιδιά που δεν λαμβάνουν πλέον γεύματα στο σχολείο, συμπεριλαμβανομένων των 13 εκατομμυρίων που παρέχονται από το WFP. Μαζί με τη UNICEF, βρίσκουμε άλλους τρόπους για να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά θα συνεχίσουν να λαμβάνουν γεύματα, όχι μόνο στο σχολείο, αλλά και στα σπίτια τους. Αυτό είναι ένα απαραίτητο φαγητό για την ανάπτυξή τους, για την κοινότητά τους και για τη χώρα τους ".
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos