Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Μόρια: Ένα σχολείο γεννιέται (Εικόνες)

Ένα καινούριο σχολείο στήθηκε μέσα στον προσφυγικό καταυλισμό

Μέσα στη λάσπη του προσφυγικού καταυλισμού της Μόριας, την απόγνωση και τη φτώχεια της προσφυγιάς, υπάρχουν άνθρωποι που δεν σταματούν να προσπαθούν για έναν καλύτερο κόσμο.

Ένα καινούριο σχολείο στήθηκε μέσα στον προσφυγικό καταυλισμό με προσωπική εργασία των προσφύγων και με τη βοήθεια του πάστορα της Καθολικής εκκλησίας της Μυτιλήνης, Maurice Joyeux.

Ένα σχολείο ανοιχτό σε όλες τις κοινότητες με σκοπό να τις φέρει κοντά μέσα από την εκπαίδευση και να διαμορφώσει μία ειρηνική πολυπολιτισμική κοινότητα, όπου ο ένας θα καταλαβαίνει τον άλλο.

Μετά τις βιαιότητες που βίωσε ο καταυλισμός τους τελευταίους μήνες, οι εικόνες ενός σχολείου, έρχονται σαν κύμα ελπίδας, όπως είναι και το όνομα της ομάδας τον προσφύγων που θα διδάσκει και θα έχει τη φροντίδα του σχολείου – Wave of hope. Στο σχολείο θα διδάσκονται επίσης ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά, ενώ θα λειτουργεί και το καλοκαίρι.

Τα σχολεία του προσφυγικού καταυλισμού, ήδη λειτουργούν άλλα τρία, είναι η μόνη ελπίδα για τα χιλιάδες παιδιά που ζουν στις άθλιες συνθήκες του ελαιώνα της Μόριας. Και η ελπίδα για τα παιδιά αυτά, είναι και δική μας ελπίδα.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos