Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΑΔ. MARIA LAURA MAINETTI ΟΤΑΝ ΤΟ ΦΩΣ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ...

Ήταν 6-6-2000 όταν μια απίστευτη τραγωδία συντελέσθηκε στην κωμόπολη Chiarenna, στην περιοχή του Κόμο. Η γνωστή σε όλους και αγαπητή για το έργο της αδ. Μαρία Λάουρα έπεφτε νεκρή, σε μια τελετή ανθρωποθυσίας από 3 ανήλικα κορίτσια !!! Στις 6.00 το απόγευμα με κτυπήματα από σπαθί ( από 6 το κάθε κορίτσι...) Όμως, πριν πεθάνει από τα χέρια τους, η Μοναχή, προς έκπληξη των δολοφόνων της, τις είχε ήδη συγχωρήσει, όπως οι ίδιες ανέφεραν, ακόμα συγκλονισμένες , μετά τη σύλληψή τους. Η δικαστική έρευνα είχε λάβει την ονομασία “ ακτίνα φωτός ” ακριβώς λόγω της στάσης της αδελφής του Τάγματος του Σταυρού, απέναντι στο “σκοτάδι” που είχε επικρατήσει στα μυαλά των δολοφόνων της. Τα κορίτσια καταδικάσθηκαν φυσικά σε πολύχρονη φυλάκιση αλλά είναι πλέον ελεύθερες και έχουν βρει το δρόμο τους. Η μακαριωνυμία της “δούλης του Θεού” μοναχής Mainetti έχει προχωρήσει 
Στην 20η επέτειο της δολοφονία της, την 6-6-2020 και ώρα 18.00, ο τοπικός Ιεράρχης του Κόμο Σεβ/τατος Oscar Contoni τέλεσε επιμνημόσυνη τελετή στη μνήμη της. Στον τόπο της δολοφονίας έχει τοποθετηθεί γρανιτένιο μνημείο Στην εικοσαετία που ακολούθησε πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα και πρωτοβουλίες έλαβαν το όνομα της δολοφονηθείσας. Όμως, όπως τονίζουν οι συναδέλφισσές της στο Τάγμα, η αδελφή Μαρία Λάουρα ήταν μια ύπαρξη που είχε δοθεί πλήρως στο Θεό και ανησυχούσε πάντα για τον αποπροσανατολισμό της νεολαίας, την οποία αγαπούσε και ήθελε να βοηθά. Η τραγική θυσία της ήταν μια ακόμα “προσφορά” προς τρείς νέες που απελευθέρωσε από τα δεσμά του Διαβόλου. 

Πληροφορίες - Φωτογραφία από Avvenire

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos