Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ Ο ΑΞΙΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ!

Ας μου επιτραπεί, ως ανήκων σε άλλο δόγμα, να εκφράσω το θαυμασμό μου για την ως τώρα παρουσία του, άγνωστου μου, νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής. Απ` ότι έχω πληροφορηθεί από τα ΜΜΕ είναι 52 ετών, αλλά μεγαλύτερη σημασία έχουν οι νέες ιδέες που φαίνεται ότι ενστερνίζεται, για μια εκκλησία κοντά στο ποίμνιο αλλά και με ξεκάθαρες θέσεις μέσα στη κοινωνία και την πολιτική πραγματικότητα. Η σαφής στάση του για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αποδεχόμενος όλα τα υγειονομικά μέτρα, μπορεί να έγινε εύκολα αποδεκτή, αν υπολογίσουμε τη συμμόρφωση του αμερικανικού λαού στις κρατικές εντολές. Όμως η ξεκάθαρη καταδίκη και ( μοναχική... ) συμμετοχή του ιδίου σε πορεία υπέρ των δικαιωμάτων των μαύρων, απόρροια της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ, είναι απόδειξη ότι δεν κρύβεται στα  δύσκολα. Δυστυχώς είναι ο μόνος γνωστός, ελληνικής καταγωγής, που πήρε θέση, απ` όσους ζουν στις ΗΠΑ. Εξαιρούνται τα τέσσερα αδέλφια Αντετοκούνμπο ( που δεν έχουν ελληνική καταγωγή αλλά υπηκοότητα ) που δε δίστασαν να βγουν μπροστά, στις διαδηλώσεις στο Μιλγουόκι,

Αξίζει να θυμηθούμε ότι και το, όχι τόσο μακρινό, 1965 ο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος περπάτησε δίπλα στον Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, στην πορεία για ίσα δικαιώματα των μαύρων κατοίκων των ΗΠΑ, που είχε ξεκινήσει απ΄την Αλαμπάμα και να συμπεράνουμε ότι έχουν πολλά να γίνουν ακόμα, ώστε όλοι οι αμερικανοί να αντιμετωπίζονται ως πολίτες με ίσα δικαιώματα. Όμως οι εκκλησίες της Αμερικής, όπως απέδειξε και η οργή εκπροσώπων της επισκοπικής εκκλησίας, απ΄την προσπάθεια του Προέδρου Τράμπ “ να καπηλευθεί ” τη Βίβλο, είναι πρωτοπόρες στη μάχη κατά των φυλετικών διακρίσεων.
 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos