Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

«Δεν νικήσαμε ακόμη»

Μια σαφής έκκληση από τον Άγιο Πατέρα κατά τη διάρκεια της Κυριακής Θεομητορικής προσευχής στην πλατεία του Αγίου Πέτρου: «Να είμαστε ακόμα προσεκτικοί ενάντια στην πανδημία».

Ο Πάπας Φραγκίσκος καλεί όλους τους πιστούς να μην κάνουν κακούς υπολογισμούς: «Να τηρούμε ακόμη τους κανόνες. Ο ιός είναι ακόμα εδώ. Δεν τραγουδούμε ακόμη για τη νίκη. "

Πάπας Φραγκίσκος: "Μια έκκληση για συνεχή τήρηση των κανόνων"

Μια έκκληση σχεδόν σαν πατέρας στον γιο του, που μας καλεί να μην υποβαθμίσουμε ακόμη την προσοχή μας. Έτσι, ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια της προσευχής του Angelus προχθές το μεσημέρι στους πιστούς που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, η οποία, τελικά, μετά από μήνες, επέστρεψε για να επαναπροσδιοριστεί: «Η μεγάλη   φάση έχει περάσει, αλλά προσέξτε να μην τραγουδάτε τη  νίκη πολύ νωρίς».

"Δεν τραγουδάμε ακόμη  τη νίκη είναι πολύ νωρίς"

Ο Φραγκίσκος μας καλεί να είμαστε προσεκτικοί: «Ας μη παραλείπουμε  τους κανόνες που μας έχουν δοθεί για συνύπαρξη με τον ιό». Μια έκκληση, σχεδόν επίσης βάσει του προβληματισμού του που ήθελε να προτείνει στους πιστούς που συγκεντρώθηκαν: «Ο Θεός δημιούργησε τον καλό, όμορφο κόσμο, αλλά μετά την αμαρτία ο κόσμος χαρακτηρίζεται από το κακό και τη διαφθορά.

Ο Κύριος θα μπορούσε να παρέμβει για να κρίνει τον κόσμο, να καταστρέψει το κακό και να τιμωρήσει τους αμαρτωλούς. Αντ 'αυτού, αγαπά τον κόσμο, παρά τις αμαρτίες του. αγαπάμε τον καθένα μας ακόμα και όταν κάνουμε λάθος ".

Πάπας Φραγκίσκος: "Η Τριάδα είναι αγάπη"

Στην κατάκτησή του, ο Άγιος Πατέρας προσπαθεί να αποσαφηνίσει τη λειτουργία του τριγώνου και του μοναδικού Θεού, των τριών προσώπων που συνυπάρχουν και συνεργάζονται: «Στην Αγία Τριάδα, η δράση των τριών θεϊκών Προσώπων - Πατέρας, Υιός και Άγιο Πνεύμα - είναι όλα ένα ενιαίο σχέδιο αγάπης που σώζει την ανθρωπότητα και τον κόσμο: είναι ένα σχέδιο σωτηρίας για εμάς.

Ο Θεός ο Πατέρας αγαπά τον κόσμο τόσο πολύ ώστε, για να τον σώσει, δίνει αυτό που είναι το πιο πολύτιμο:  το μονογενή Υιό του  του, που δίνει τη ζωή του για τους ανθρώπους, ανασταίνεται, επιστρέφει στον Πατέρα και μαζί του στέλνει το Άγιο Πνεύμα. Η Τριάδα είναι αγάπη. "

Πώς μπορεί ο Θεός να μας αγαπά τόσο έντονα, παρόλο που συνεχώς πέφτουμε στην αμαρτία; «Ο Θεός μας καλεί να αφήσουμε τους εαυτούς μας να γοητευτούν ξανά από την ομορφιά, την καλοσύνη και την ανεξάντλητη αλήθεια που έγιναν σάρκα για να μπουν στη ζωή μας, στην ιστορία μας, στην ιστορία μου, για τον καθένα μας, έτσι ώστε κάθε άντρας και γυναίκα να μπορούν να συναντηθούν και να έχουν αιώνια ζωή "- εξήγησε ο Ποντίφικας.

πηγή ιστού φωτογραφιών: acistampa.com

"Τι ωραίο που  επιστρέψατε για να δείτε την πλατεία του Αγίου Πέτρου"

Πριν αποσυρθεί ο Φραγκίσκος ευχαρίστησε  όλους εκείνους που επιστρέφουν για να αναβιώσουν την πλατεία του Αγίου Πέτρου: «Χαιρετίζω όλους εσάς, Ρωμαίους, προσκυνητές εδώ στην πλατεία. Ακόμη και η μικρή παρουσία σας στην πλατεία είναι ένα σημάδι ότι  εδώ η οξεία φάση της επιδημίας έχει περάσει [...] Δόξα τω Θεώ αφήνουμε το ισχυρότερο σημείο, αλλά πάντα με τις οδηγίες  που μας δίνουν οι Υπεύθυνοι και τις οποίους οφείλουμε  να συνεχίσουμε να σεβόμαστε ".

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos