Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ολλανδία, οικουμενικός έρανος για την πανδημία

Το κλείσιμο τόπων λατρείας λόγω του κορωνοϊού οδήγησε σε δημιουργικές προσπάθειες και σημαντική δαπάνη ενέργειας και οικονομικών πόρων επίσης για τις Εκκλησίες της Ολλανδίας που στις 5 Ιουνίου ξεκίνησαν ένα ιδιαίτερο έρανο, το "Extra Actie Kerkbalansdal", στο όνομα του σύνθημα "Κοιτάζοντας ο ένας τον άλλο"
Στις 5 Ιουνίου, οι τέσσερις Εκκλησίες που συμμετείχαν στο "Actie Kerkbalans", η οικουμενική εκστρατεία που οργανώνεται κάθε χρόνο μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου για να υποστηρίξουν τις δραστηριότητές τους, ξεκίνησαν μια νέα ειδική συλλογή χρημάτων , την "Extra Actie Kerkbalansdal".
Τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν θα βοηθήσουν τις Ολλανδικές Χριστιανικές Εκκλησίες (Καθολικές, Παλαιές Καθολικές, Μεταρρυθμισμένες και Ευαγγελικές Εκκλησίες) να πραγματοποιήσουν τις ποιμαντικές και φιλανθρωπικές τους δραστηριότητες υπέρ των πιο ευάλωτων σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που χαρακτηρίζονται από την πανδημία και την ταλαιπωρία λόγω του κατ’ οίκον περιορισμού .
Κάθε Εκκλησία θα λάβει ένα ηλεκτρονικό μέσον επικοινωνίας με διαφημιστικά μηνύματα που θα τοποθετηθούν στους ιστότοπους, τα θρησκευτικά περιοδικά, τα κοινωνικά μέσα και σε διαδικτυακούς εορτασμούς. «Η ελπίδα μας - εξηγεί η Άννα Κρούσε, εκπρόσωπος Τύπου της Συνόδου των Επισκόπων της Ολλανδίας - είναι ότι οι πιστοί συνεισφέρουν γενναιόδωρα, έτσι ώστε, στη νέα οδηγία «της απόστασης του ενάμισι μέτρου», οι εκκλη-σιαστικές κοινότητές μας μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν ό, τι κάνουν καλύτερα: «φροντίστε ο ένας τον άλλο».
Ο επίσκοπος Hans van den Hende, επίσκοπος της Breda και πρόεδρος της Συνόδου της Ιεραρχίας της Ολλανδίας, υπογραμμίζει από τον ιστότοπο της Συνόδου την αλληλεγγύη και την οικουμενική αίσθηση της πρωτοβουλίας: «Ενώ συμβάλλουμε στη ζωή της Εκκλησίας με την πίστη μας και τα χαρίσματα που έχουμε στη διάθεσή μας, καλούμαστε και στην κοινή χρήση των οικονομικών μας πόρων. Η εκστρατεία Actie Kerkbalans - καταλήγει - μας καλεί να προχωρήσουμε αδελφικά. Μόνο μαζί μπορούμε να εκτελέσουμε το έργο της Εκκλησίας με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος


 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos