Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ένας επίσκοπος γονάτισε για τον Τζορτζ Φλόιντ. 
Δύο μέρες μετά του τηλεφώνησε ο πάπας

Ο καθολικός επίσκοπος Mark Seitz δεν είχε ιδέα ότι η πράξη αλληλεγγύης του για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ θα είχε αντίκτυπο στο Βατικανό.
Ο επίσκοπος γονάτισε στη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ στο Ελ Πάσο του Τέξας. Δύο μέρες αργότερο ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας, πάπας Φραγκίσκος τον κάλεσε ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την πράξη του.
Με τα μάτια κλειστά, μάσκες που καλύπτουν τα πρόσωπά τους, λευκά τριαντάφυλλα στο χέρι και χειρόγραφες πινακίδες που έγραφαν «Black Lives Matter», ο επίσκοπος και 12 άλλοι ιερείς από την Επισκοπή του Ελ Πάσο γονάτισαν σιωπηλά για 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα τη Δευτέρα. 
Όσα και τα λεπτά που υπέφερε ο Φλόιντ.
Προσευχήθηκαν σιωπηλά. «Ειλικρινά, αυτό που έκανα και αυτό που είπα είναι μόνο ένας πολύ μικρός τρόπος συμμετοχής σε αυτό που κάνουν τόσοι πολλοί στις ειρηνικές διαμαρτυρίες τους», δήλωσε αργότερα ο Seitz.
Δύο μέρες μετά την προσευχή του κληρικού, ο Seitz έλαβε το τηλεφώνημα του ποντίφικα.
Ο πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας στα ισπανικά, τού είπε πόσο ευγνώμων αισθάνεται για την πράξη του αυτή.
«Μέσω εμού, εξέφρασε την ενότητά του με όλους, όσοι είναι πρόθυμοι να βγουν και να πουν ό,τι πρέπει να αλλάξουν οι συνθήκες», είπε ο Seitz.
«Αυτό δεν πρέπει ποτέ να ξανασυμβεί. Όπου υπάρχει έλλειψη σεβασμού για τα ανθρώπινα όντα, όπου υπάρχει μια κρίση που βασίζεται στο χρώμα του δέρματος, πρέπει να ξεριζωθεί.
Είτε πρόκειται για την επιβολή του νόμου, στην εργασία, στην κυβέρνηση, σε οποιαδήποτε πτυχή της κοινωνίας μας, αυτό πρέπει να αλλάξει. Και τώρα γνωρίζουμε πολύ καθαρά ότι ο Άγιος Πατέρας κάνει αυτήν την προσευχή μαζί μας.»
Κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας προσευχής Angelus του Πάπα Φραγκίσκου στο Βατικανό την Τετάρτη, αναφέρθηκε και ο ίδιος στον θάνατο του Φλόιντ σε μια «σχετικά σπάνια» κίνηση, σύμφωνα με τον John Allen, ανώτερο αναλυτή του Βατικανού στο CNN.
Ο πάπας χαρακτήρισε τον θάνατο του Φλόιντ «τραγικό» και είπε ό,τι προσεύχεται γι 'αυτόν και «όλους εκείνους τους άλλους που έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα της αμαρτίας του ρατσισμού».

Πηγή: https://m.lifo.gr/

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos