Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ “ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ”

Στην Ελλάδα (ξαναθυμηθήκαμε ότι η ... γιόγκα δε μας ταιριάζει, γιατί προέρχεται από ανατολική θρησκεία, ως να μην μπορεί και μια άλλη θρησκεία ή δόγμα να προσφέρει κάτι καλό την ανθρωπότητα. Ας μάθουμε και για μια οικουμενική (δηλαδή, χριστιανική ) προσπάθεια εκπροσώπων δύο διαφορετικών δογμάτων να ... συμπροσευχηθούν : στη μακρινή και εφαρμόζουσα “ το δόγμα της αγέλης ” Σουηδία.
Ο καθολικός Επίσκοπος Στοκχόλμης Anders Amborelius και η λουθηρανή Επίσκοπος Ουψάλας Karin Johannesson ανακοίνωσαν την πρώτη ιντερνετική πνευματική απόσυρση καθολικών και λουθηρανών. Θα πραγματοποιηθεί 4 συνεχόμενα Σάββατα ( 30 / 5. 6, 13 και 20 / 6 ), οι πιστοί θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν και να εμβαθύνουν την πίστη τους μέσω βιβλικών κειμένων, σκέψεων, προσευχών και video και ο τίτλος της όλης προσέγγισης έχει ονομασθεί “ Η εσωτερική διαμονή του Θεού : Ειρήνη σε καιρούς κρίσης και φόβου ”.
Οι οργανωτές επισημαίνουν ότι σκοπός είναι να βοηθηθεί η ψυχή των ανθρώπων να βρουν τη γαλήνη. Όλοι έχουν επισημάνει ότι οι Σουηδοί ζουν “αποστασιοποιημένοι” ως κοινωνία, πολλοί αισθάνονται μόνοι και κάποιοι δυστυχισμένοι. Όταν κανείς δε μιλά, πρέπει να μπορούμε να ακούμε το Θεό ! Η πνευματική διαμονή του Κυρίου είναι μέσα μας. Επομένως οι πιστοί, ως να βρίσκονται σε μια εικονική αίθουσα, θα προσεύχονται μαζί, καταπολεμώντας το στρες και την αγωνία που τους διακατέχει. Η Εκκλησία δεν είναι μόνο “ κτίριο ” αλλά μια διεθνής κοινότητα, όπου το Πνεύμα μας ενώνει και ο Χριστός είναι ανάμεσά μας.
Όσοι πιστοί θέλουν θα μπορούν να βοηθούν, οικονομικά, στις επισκευές ενός προτεσταντικού μοναστηριού στο Alsice ή ενός μοναστηριού Καρμηλητισσών στο Eilumslov.

Πληροφορίες – Φωτογραφία Επισκόπων από VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos