Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Μαζί με τους αόρατους.

Αυτούς τους τελευταίους και δύσκολους μήνες ο Πάπας Φραγκίσκος προσεύχεται και προβληματίζεται για την πανδημία που βρίσκεται σε εξέλιξη, καλώντας τον κόσμο μέσω της αλληλεγγύης να εστιάσει στους τελευταίους της κοινωνίας και τη φτώχεια,.

Ο προβληματισμός της Αγίας Έδρας για τον covid-19 του οποίου τα δραματικά αποτελέσματα δεν σχετίζονται μόνο με την υγεία, αλλά έχουν επιπλέον κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο, αποτυπώνεται σε μια σειρά γκράφιτι του ιταλού pop artist AleXsandro Palombo σε τοίχους του Μιλάνου με τον τίτλο “Caritas”.

Τα γκράφιτι απεικονίζουν την εγγύτητα του Πάπα Φραγκίσκου και της Παναγίας με το βρέφος Ιησού με όσους βρίσκονται σε ακραία δυσκολία, ζητώντας την ελεημοσύνη. Ο Πάπας Φραγκίσκος και η Παναγία είναι συνοδοιπόροι με τα θύματα των κοινωνικών ανισοτήτων και με όσους αγωνίζονται για την ορατότητα των αόρατων, των “απόβλητων”, αποκαθιστώντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια τους.

O Palombo προσπαθεί να μπει στο πετσί εκείνων που περιθωριοποιούνται και γκετοποιούνται, και που ο Πάπας Φραγκίσκος μας καλεί συνεχώς να θυμόμαστε. Ένα ακόμα παράδειγμα του καλλιτέχνη για την ανατροπή των στερεοτύπων και του αποκλεισμού ήταν η καμπάνια του 2014 I Can’t Breathe αφιερωμένη στα θύματα του ρατσισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τότε ήταν ο Michael Brown, σήμερα είναι ο George Floyd.

Πηγή: l’ Osservatore Romano
Μετάφραση:ΣΤΑ.ΣΤΟΥ
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos