Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ακόμη και οι Επίσκοποι στις 9 Ιουνίου σε μία “εικονική πορεία για τη ζωή”

Να προταθούν αποτελεσματικές δράσεις και μία συγκεκριμένη απάντηση στην πανδημία του κορονοϊού, η οποία στη χώρα έφτασε τον επίσημο αριθμό των 25 χιλιάδων νεκρών: αυτό στο επίκεντρο της πορείας για την οποία ακόμη και οι ιεράρχες έδωσαν την συγκατάθεσή τους μαζί με πολλούς άλλους θεσμούς στη Βραζιλία.

“Είναι η στιγμή να προσκαλέσουμε ολόκληρη την βραζιλιάνικη κοινωνία να ενωθεί στην υπεράσπιση της ζωής”. Με αυτά τα λόγια, η κίνηση “Μέτωπο για τη ζωή” στη Βραζιλία παρουσιάζει την “εικονική πορεία για τη ζωή” που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουνίου, με στόχο να “προτείνει αποτελεσματικές δράσεις και μία συγκεκριμένη απάντηση στην πανδημία του κορονοϊού, η οποία στη Χώρα έφτασε τον επίσημο αριθμό των 25 χιλιάδων νεκρών”. Αποτελείται από διάφορους θεσμούς της Βραζιλίας – Σύνοδος της Καθολικής Ιεραρχίας, Δικηγορικός Σύλλογος,  Ένωση Τύπου, Ακαδημία των Επιστημών και έχει λάβει την έγκριση από άλλους εκατό οργανισμούς. Το “Μέτωπο για τη ζωή” τονίζει “την ανάγκη μιας στενής συνεργασίας μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών και της πολιτικής τάξης, μεταξύ των οικονομικών παραγόντων, των ερευνητών και των επιχειρηματιών σε κοινές προσπάθειες για μία απάντηση στον κορονοϊό, επειδή “η επιδείνωση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης δείχνει πως μόνο ένας ευρύς διάλογος μπορεί να οδηγήσει στην επίλυση των κενών που εξακολουθούν να υπάρχουν και στη μείωση των τρωτών που παρουσιάστηκαν εξαιτίας της πανδημίας.

Υπεράσπιση των ευάλωτων και των δικαιωμάτων

Σε ένα σημείωμα που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό τους, οι τοπικοί Ιεράρχες υπογραμμίζουν την κοσμική δέσμευση της Εκκλησίας στη Βραζιλία υπέρ της ζωής και των δημοκρατικών αξιών: “Αυτό που σηματοδοτεί τη συμμετοχή της Ιεραρχίας στην “πορεία για τη ζωή” είναι το Ευαγγέλιο του Ιωάννη: “Εγώ ήρθα στον κόσμο ώστε όλοι να έχουν τη ζωή και να την έχουν εν αφθονία” (Ιω 10). “Πρέπει να αποτρέψουμε την αύξηση του αριθμού των θυμάτων – προσθέτει το “Μέτωπο για τη ζωή” - οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τους βραζιλιάνους ερευνητές που έχουν συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Χρειαζόμαστε πολλή αλληλεγγύη, ειδικά για όσους ζουν σε ευάλωτες καταστάσεις. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, πρέπει να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία για να εγγυηθούμε αξιοπρεπείς συνθήκες για όλους τους βραζιλιάνους.

Το διαδικτυακό πρόγραμμα

Η εικονική πορεία που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαρτίου θα δεί πολλές διαδικτυακές πρωτοβουλίες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και θα τονίζει “την ανάγκη συντονισμένων δράσεων και διαλόγου με την κοινωνία των πολιτών για μια επιστημονική και ανθρώπινη απάντηση στην πανδημία”. Εκτός από αυτήν την πρωτοβουλία, το “Μέτωπο για τη ζωή” θα επεξεργαστεί “κείμενα και συλλογικές θέσεις που να υποδεικνύουν δρόμους για την προώθηση δημοσίων πολιτικών, συνεπείς και επείγουσες ενόψει της πανδημίας στη χώρα.

Μετάφραση: π.Φ.Β.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos