Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ “ΚΑΜΠ” ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ!

Πολλά παιδιά, υπαλλήλων σε υπηρεσίες της Αγίας Έδρας και του Κράτους του Βατικανού, παρέμειναν, με τους γονείς τους, για μήνες εντός σπιτιού, λόγω κορωνoϊού. Τώρα που οι γονείς επιστρέφουν στις εργασίες τους, τα ίδια που θα απασχοληθούν ... Μα στους Κήπους του Βατικανού, ήταν η καθησυχαστική απάντηση των υπευθύνων, με πρωτοβουλία του ίδιου του Φραγκίσκου !
Χώρος προφανώς υπάρχει όπως και σχετική εμπειρία, αφού πολλοί καθολικοί φορείς διοργανώνουν καλοκαιρινές διακοπές για παιδιά. Στην περίπτωση αυτή την ευθύνη ανέλαβε η Κοινότητα των Σαλεσιανών, που εργάζονται “εντός” Αγίας Έδρας και η έμπειρη οργάνωση σε παρόμοιες δραστηριότητες “ Όλοι σε μια Γιορτή”. Στο διάστημα 6-31 Ιουλίου και από ώρες 07.30 ως 18.00 θα φιλοξενούνται 100 περίπου παιδιά υπαλλήλων, χωρισμένα σε ηλικίες 5-7, 8-10 και 11-14 ετών και θα έχουν στη διάθεσή τους έμπειρους παιδαγωγούς ώστε, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα προληπτικά μέτρα που απαιτούνται, να διασκεδάζουν με παιχνίδια, μίνι ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τένις, πινγκ – πονγκ και κολύμβηση και οργανωμένες περιηγήσεις στους Κήπους του Βατικανού. 
Το πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει στιγμές πνευματικότητας και προσευχής έχει σκοπό να δείξει πόσο όμορφη είναι η ζωή εντός ομάδας ώστε τα παιδιά να ξαναέρθουν “κοντά” το ένα στο άλλο, μετά την απομόνωση που βίωσαν τον τελευταίο καιρό, με την κατάλληλη προσαρμογή πάντα στα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που απαιτούνται από τον Covid-19...


Στοιχεία και αφίσα από VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos