Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Νέοι επίσκοποι και νέες ονομασίες

Νέοι επίσκοποι φθάνουν στην Ολλανδία, τον Καναδά και τη Λιθουανία. Οι ονομασίας ήταν απόφαση του Πάπα Φραγκίσκου.
Ο Πάπας Φραγκίσκος διόρισε νέους επισκόπους για μια πραγματική και πλήρη αλλαγή. Οι νέοι ιεράρχες θα αναλάβουν αμέσως τα καθήκοντα τους.

Ο Πάπας Φραγκίσκος και οι νέοι επίσκοποι
Ο Άγιος Πατέρας όρισε νέους επισκόπους για ορισμένες πόλεις του κόσμου. Είναι η Ολλανδία, η Λιθουανία και ο Καναδάς που βλέπουν νέα Prelates στις πόλεις τους.

Άμστερνταμ: Άφιξη του Σεβασμιοτάτου Hendriks
Στην Ολλανδία, μετά την παραίτηση του Αποστολικού Διαχειριστή "ad nutum Sanctae Sedis" του Στρατιωτικού Συντονιστή Joseph Maria Punt, ο Άγιος Πατέρας διόρισε τον Σεβασμιότατο Everardus Johannes de Jong. Γίνονται επίσης αλλαγές για την πόλη του Άμστερνταμ. Ο επίσκοπος Johannes Willibrordus Maria Hendriks αντικαθιστά τον De Jong για τη μητρόπολη της πόλης.

Καναδάς: Διορίστηκε ο Σεβασμιότατος Poisson
Οι αλλαγές που έγιναν τη Βόρεια Αμερική. Στον Καναδά, ο Πάπας Φραγκίσκος αποφάσισε να ενώσει δύο Επισκοπές υπό έναν ποιμένα. Πρόκειται για τον Σεβασμιότατο Raymond Poisson, ο οποίος θα ηγηθεί των Επισκοπών του Mont-Laurier και του Saint-Jérôme.

Λιθουανία: ο διορισμός του Σεβασμιοτάτου Jurevičius
Η τελευταία αλλαγή είναι στη Λιθουανία, όπου ο Σεβασμιότατος Algirdas Jurevičius ονομάστηκε Επίσκοπος της Επισκοπής του Telšiai.

Ποιοι είναι οι νέοι Ιεράρχες
Πρόκειται για πολύ σημαντικές προσωπικότητες στις αντίστοιχες τοπικές Εκκλησίες. Ο Σεβασμιότατος Johannes Willibrordus Maria Hendriks γεννήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 1954 στο Leidschendam. Σπούδασε φιλοσοφία και θεολογία στο Ανώτερο Ινστιτούτο Θεολογίας στο Άμστερνταμ, χειροτονήθηκε ιερέας στις 27 Σεπτεμβρίου 1979. Είναι σύμβουλος του Συνεδρίου για τους Κληρικούς στη Ρωμαϊκή Κουρία. Ορίστηκε επίσκοπος στις 10 Δεκεμβρίου 2011.
Από την άλλη πλευρά, ο Αρχιεπίσκοπος Raymond Poisson γεννήθηκε στις 30 Απριλίου 1958 στο Saint-Hyacinthe. Χειροτονήθηκε ιερέας στις 9 Δεκεμβρίου 1983. Την 1η Μαΐου 2012 διορίστηκε βοηθός Επίσκοπος του Saint-Jérôme και έλαβε Επισκοπική χειροτονία στις 15 Ιουνίου Ιουνίου.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος Jurevičius. Γεννήθηκε στις 24 Μαρτίου 1972 στο Vievis. Για τη Λιθουανική Επισκοπική Διάσκεψη είναι υπεύθυνος για τα δογματικά ζητήματα της Εκκλησίας.

Είθε υπό το φως του Χριστού, να καθοδηγήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις Εκκλησίες που τους έχουν ανατεθεί.


 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos