Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Οι άστεγοι έχουν τώρα το δικό τους ασθενοφόρο όχημα

Την ημέρα της Πεντηκοστής ο Πάπας Φραγκίσκος ευλόγησε ένα ασθενοφόρο όχημα που διατέθηκε από το Κυβερνείο του Βατικανού για τη βοήθεια όσων έχουν ανάγκη. Το Αποστολικό έργο της αγαθοεργίας θα το χρησιμοποιήσει για τις φιλανθρωπικές του δραστηριότητες.
Μπορείς να πεθάνεις στο δρόμο επειδή είσαι "άστεγος" και επομένως δεν έχεις τον απαραίτητο βαθμό προσωπικής υγιεινής για να αξίζεις βοήθεια. Αφορμή ήταν το πραγματικό δράμα που έζησε η Modesta Valenti, μια ηλικιωμένη άστεγη γυναίκα που στις 31 Ιανουαρίου 1983 αρρώστησε μετά από μια νύχτα στο κρύο κοντά στο σταθμό Termini, αλλά το ασθενοφόρο που κάλεσαν να την βοηθήσει αρνήθηκε, διότι, σύμφωνα με τους ασθενοφορείς είχε ψείρες. Και χειροτέρεψε η κατάσταση όταν διάφορα νοσοκομεία αρνούνται επίσης να την αντιμετωπίσουν μεταθέτοντας την ευθύνη και καταδικάζοντας αποτελεσματικά τη Μοντέστα, η οποία πέθανε στο έδαφος μετά από 4 ώρες αγωνίας.

"Αόρατες" πρώτες βοήθειες

Ο Καρδινάλιος Κόνραντ Κραϊβέσκι, υπεύθυνος του Αποστολικού έργου για την αγαθοεργία αναφέρθηκε στο επεισόδιο της Μοντέστα - στο οποίο η Ρώμη είχε αφιερώσει μία οδό - και ανάγγειλε διάθεση ενός "Ασθενοφόρου για τους φτωχούς της Ρώμης", που ευλογήσε προχθές ο Πάπας Φραγκίσκος πριν την τέλεση της Θείας Λειτουργίας για την Εορτή της Πεντηκοστής στο Alms giving "υπέρ των φτωχότερων, ιδιαίτερα – διαβάζουμε σε μία ανακοίνωση - για τους άστεγους που ζουν τη σκληρότητα του δρόμου και που αναζητούν καταφύγιο στα περίχωρα του Βατικανού ή σε αυτοσχέδια καταφύγια στην πόλη" , ειδικά "όσοι παραμένουν αόρατοι στα θεσμικά όργανα".

Το ασθενοφόρο και ο Καρδινάλιος Krajewski με τους εθελοντές γιατρούς

Η δομή επεκτείνεται

Το ασθενοφόρο φέρνει την πινακίδα SCV και αποτελεί μέρος των οχημάτων έκτακτης ανάγκης του Βατικανού, το ασθενοφόρο θα διατεθεί μόνο στην εξυπηρέτηση των φτωχότερων που πρόκειται να ενοποιήσει το Γραφείο φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων της Αποστολικής αγαθοεργίας, το οποίο βασίζεται ήδη στο έργο της "Κινητής Κλινικής", που χρησιμοποιείται κυρίως για τη μεταφορά και  φροντίδα των πιο φτωχών από τους φτωχούς  και περιθωριοποιημένους στα προάστια της Ρώμης, και για το Θεραπευτήριο  «Μητέρα της Ευσπλαχνίας», που ήθελε ο Πάπας κάτω από την κιονοστοιχία του Αγίου Πέτρου ως σημείο πρώτων βοηθειών για τους άστεγους ή για άτομα χωρίς υγειονομική περίθαλψη, το οποίο επίσης παρέμεινε ανοιχτό και στους μήνες του «απαγορευτικού».


 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos