Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Aπό όνειρο σε πραγματικότητα

Μπαχρέιν: συνεχίζονται οι κατασκευαστικές εργασίες στον καθεδρικό ναό της Παναγίας της Αραβίας, την οικοδόμηση του οποίου επιθυμούσε διακαώς ο Επίσκοπος Κάμιλλος Ballin. Και το όνειρό του γίνεται πραγματικότητα.

Ο καθεδρικός ναός της Παναγίας της Αραβίας παίρνει σιγά σιγά τη μορφή του. Τα κατασκευαστικά έργα συνεχίζονται, ακόμη και μετά τον θάνατο του Επισκόπου Ballin, εκείνου που είχε φροντίσει για την κατασκευή του θεομητορικού ναού. Όπως αναφέρει το Πρακτορείο Acistampa, ο Επίσκοπος Κάμιλλος Ballin, Αποστολικός Βικάριος της Βόρειας Αραβίας, απεβίωσε στις 12 Απριλίου. Αυτός ήταν που πίεσε ισχυρά για να δει το όνειρό του να πραγματοποιείται, την οικοδόμηση του καθεδρικού ναού της Παναγίας της Αραβίας.

Παναγία της Αραβίας: συνεχίζονται οι εργασίες
Όπως διαβάζουμε, οι εργασίες για την κατασκευή του ναού συνεχίζονται αδιάκοπα. Ο επίσημος ιστότοπος του καθεδρικού ναού ανακοίνωσε ότι «συνεχίζονται οι εργασίες και οι προσευχές για την ολοκλήρωση του καθεδρικού ναού». Ο Επίσκοπος Ballin, ο κύριος υποστηρικτής του έργου, είχε δει με τα μάτια του την κατασκευή της εξωτερικής πρόσοψης και την κύρια είσοδο του καθεδρικού ναού. Το όνειρό του, όπως ανακοινώθηκε, θα υλοποιηθεί εις μνήμην του.

Η κατασκευή του καθεδρικού ναού
Όπως αναφέρει το Acistampa, ο καθεδρικός ναός, του οποίου τα έργα συνεχίζονται στη μνήμη του Επισκόπου, βρίσκεται στην περιοχή Awali. Πρόκειται για μια έκταση που παραχώρησε ο Βασιλιάς Hamad Bin Isa al Khalifa για την κατασκευή του καθολικού ναού προς τιμήν της Παναγίας. Η απόφαση να χτιστεί αυτός ο ναός χρονολογείται στις 11 Φεβρουαρίου 2013, ημέρα λειτουργικής μνήμης της Παναγίας της Λούρδης.

Ο τίτλος “Παναγία της Αραβίας”
Ο τίτλος “Παναγία της Αραβίας” χρονολογείται στα τέλη της δεκαετίας του 1940, κατά τη διάρκεια της ποντιφικής διακονίας του Πίου ΙΒ’. Στις 8 Δεκεμβρίου 1948, ένα μικρό εκκλησάκι στην ίδια περιοχή αφιερώθηκε στην Παναγία με αυτόν τον τίτλο. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ο τότε Αποστολικός Βικάριος Αραβίας, Επίσκοπος Ballin, ζήτησε από την Αγία Έδρα να οριστεί μια ειδική ημερομηνία ώστε να εορτάζεται η Παναγία υπό αυτή την ονομασία. Κατά τη διάρκεια της ποντιφικής διακονίας του Πάπα Βενεδίκτου ΙΣΤ’, η Αγία Έδρα όρισε να εορτάζεται η πανήγυρη της Παναγίας της Αραβίας τον Ιανουάριο, το Σάββατο πριν τη Β’ Κυριακή της Κοινής Περιόδου του Έτους.

Ο καθεδρικός ναός
Το όνειρο του Eπισκόπου ήταν να χτίσει έναν ναό αφιερωμένο στην Παναγία της Αραβίας. Έτσι, δύο χρόνια μετά τον καθορισμό της θεομητορικής πανύγηρης τον Ιανουάριο, αποφασίστηκε η ανέγερση του καθεδρικού ναού. Ο Επίσκοπος, ο οποίος απεβίωσε τον περασμένο Απρίλιο, είδε ένα μόνο μέρος των κατασκευαστικών εργασιών. Αλλά από την Αραβία καθιστούν σαφές ότι το όνειρο του Επισκόπου Ballin θα εκπληρωθεί.
----------------------------
Πηγή: La luce di Maria
Μετάφραση: π.Λ

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos