Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Είμαστε μαθητές και όχι δάσκαλοι

Η Κυριακή της Πεντηκοστής πλησιάζει και, σε μια επιστολή προς όλους τους άνδρες και γυναίκες, ο Καρδινάλιος Ντε Ντονάτης τους ενθαρρύνει να παραμείνουν ιεραπόστολοι.

Οι ιερείς, οι μοναχοί  άνδρες και γυναίκες  της Επισκοπής της Ρώμης βρίσκονται σε πνευματική περισυλλογή πριν από την Πεντηκοστή. Ο Καρδινάλιος Ντον Ντονάτης  προτείνει σε όλους: «Ας προσευχηθούμε για μια καλή διάκριση».

Πεντηκοστή, περίοδος διάκρισης

Διακρίνετε για να κατανοήσετε καλύτερα την αίσθηση της αποστολής. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που ο Καρδινάλιος Ντε Ντονάτης, σε επιστολή που έστειλε σε όλους τους ιερείς και σε όλους τους μοναχούς και μοναχές που αποδέχτηκαν την πρόσκλησή του να βρίσκονται σε πνευματική περισυλλογή μαζί αυτές τις ημέρες πριν από την Πεντηκοστή.

"Αναγνώριση, ερμηνεία, επιλογή.

Είναι οι τρεις πυλώνες μας, όπως μας είπε και ο Πάπας Φραγκίσκος. "Σε αυτές τις τρεις μέρες, σας προσκαλώ να ζήσετε μια ευαγγελική διάκριση, μια στάση που μας τοποθετεί στη σωστή διάσταση και μας οδηγεί να σκεφτούμε ποιοι είμαστε: ιεραποστολικοί μαθητές".

Ντε Ντονάτης: "Είμαστε χαρούμενοι γιατί είμαστε μαθητές του Χριστού"

Όντας ιεραπόστολοι του Ευαγγελίου στον κόσμο, όχι μόνο οι υπηρέτες του Θεού: «Είμαστε ευτυχείς άνδρες επειδή οι μαθητές, και μόνο επειδή, χωρίς να προσποιούμεθα   ότι είμαστε  δάσκαλοι, μπορούμε να είμαστε αυθεντικοί ευαγγελιστές». Να είσαι ευαγγελιστής, αλλά με αυθεντικό τρόπο: αυτή είναι η προειδοποίηση να φέρνει τον Χριστό στον κόσμο.

"Ας επικοινωνήσουμε με τον Θεό"

Η Πεντηκοστή και η κάθοδος του Αγίου Πνεύματος μας οδηγούν να ακούσουμε τον λόγο του Θεού με έναν ακόμη πιο έντονο τρόπο: «Όπως ο Μωυσής ...  αφήσαμε τους εαυτούς μας να εμπλέκονται στο Πνεύμα, για να εισέλθουμε επίσης στη σκηνή σε επικοινωνία με το Πρόσωπο του Θεού για να ακούσουμε το λόγο του και να  μιλήσω πρόσωπο με πρόσωπο.

Δεν έχουμε το τεκμήριο ότι είμαστε οι μόνοι που έρχονται σε επαφή με τον Θεό, αλλά πρέπει να αισθανθούμε το καθήκον να εργαστούμε για να γίνουμε όλο και περισσότεροι μαθητές. Η προσευχή θα μας βοηθήσει να αναγνωρίσουμε τι είναι απαραίτητο, ξεπερνώντας τις επιφανειακές, αντιδραστικές και μεροληπτικές συζητήσεις "- κατέληξε ο Ντον Ντονάτης.

Προσευχή, ενότητα και αδελφότητα: έτσι ώστε όλες οι Εκκλησιαστικές Επαρχίες να είναι ενωμένες σε ένα όνομα. Αυτό του Χριστού.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos