Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Η “ ΦΕΜΙΝΙΣΤΡΙΑ ΜΟΝΑΧΗ ” ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

Αυτός είναι ο τίτλος που η ιταλική “ Avvenire” συνοδεύει ένα άρθρο – παρουσίαση της αργεντινής μοναχής Martha Pelloni των “ Ιεραποστόλων Καρμηλητισσών της Αγίας Θηρεσίας ”. Η ίδια, βαδίζοντας στα 80 χρόνια της,
αναφέρει ότι δεν είναι φεμινίστρια αλλά “ αναζητά την ισότητα ανδρών και γυναικών, γιατί το Ευαγγέλιο διδάσκει την Αγάπη, επομένως εργάζεται για την αξιοπρέπεια και των δύο φύλων ”.
Η αδ. Μάρθα, κόρη αξιωματικού του στρατού, ήταν διευθύντρια του κολλεγίου κοριτσιών San Fernando del Valle στην Catamarca. 1000 χλμ απ΄το Μπουένος Άιρες, όταν, το 1990, εξαφανίσθηκε μια μαθήτρια η Maria Soledad, λίγο πριν την αποφοίτησή της. Γρήγορα συνειδητοποίησε ότι το κορίτσι είχε πέσει θύμα βιασμού και δολοφονίας από νέους της “ καλής κοινωνίας ” της περιοχής ! Σε μια εποχή που η πατριαρχία και η επιβολή του “αρσενικού” ήταν ακόμα περισσότερο διαδεδομένες και οι γυναίκες αντιμετωπίζονταν ως “ αντικείμενα ” για χρήση και πέταμα .. οι τοπικές αρχές δεν είχαν κίνητρο να αναζητήσουν την αλήθεια, Τούς το έδωσε η ίδια πρωτοστατώντας, για χρόνια, σε διαμαρτυρίες και πρωτοφανείς κινητοποιήσεις των μητέρων της περιοχής ! Οι θύτες, όχι όλοι, καταδικάσθηκαν. Ηταν νέοι τοπικών αξιωματούχων, μέσα στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά, θεωρούμενοι ως τότε ανέγγιχτοι λόγω της άνωθεν προστασίας που απολάμβαναν.
Η μοναχή δεν το έβαλε κάτω διαπιστώνοντας συνεχώς την εκμετάλλευση νέων κοριτσιών. Το 2006 έφερε στην επιφάνεια δίκτυο παράνομων υιοθεσιών βρεφών. Νέα κορίτσια που εργάζονταν ως οικιακές βοηθοί σε σπίτια, θύματα βιασμού από τους εργοδότες τους, αναγκάζονταν να δίνουν τα μωρά τους για υιοθεσία. Τοπική αξιωματούχος και ο δικηγόρος σύζυγός της φρόντιζαν επί πληρωμή, τα βρέφη να δίνονται σε άτεκνα ζευγάρια, που τα παρουσίαζαν ως δικά τους παιδιά. Τα χρήματα φυσικά τα μοιράζονταν με τους βιαστές των κοριτσιών...
Η αδ. Μάρθα ίδρυσε το 2008 το “ Δίκτυο για την κλεμμένη παιδικότητα ” Τουλάχιστον 40 “ Φόρουμ ” σε όλη τη χώρα αναζητούν εξαφανισμένα κορίτσια και έφηβες και προσπαθούν να βοηθήσουν θύματα κακοποίησης, και βιασμών για να επανενταχθούν στην κοινωνία. Σημασία έχει, όπως λέει η μοναχή, ότι οι γυναίκες δεν είναι πλέον σιωπηλές και καταγγέλλουν τα περιστατικά βίας, αλλά επίσης σημασία έχει οι άνδρες να εκπαιδευθούν να θεωρούν λογικό τα ίσα δικαιώματα ανεξαρτήτως φύλου.
Η μοναχή έχει αντιμετωπίσει και αντιμετωπίζει ακόμα πολλά εμπόδια στο έργο της : κατηγορίες, προβοκάτσιες και απειλές δε την φοβίζουν. Ούτε ότι οι εχθροί της έχουν τα χρήματα, συχνά την κοινωνική θέση αλλά και διεφθαρμένους κρατικούς λειτουργούς για να τους υποστηρίξουν, δηλώνει ότι όσο έχει δυνάμεις θα βοηθά τις “ Μaria Soledad ” της χώρας της.
Επίσης πιστεύει ότι σύντομα θα ξεσκεπάσει ισχυρό κύκλωμα σατανιστών που θυσιάζουν παιδιά σε τελετές...
Ο Πάπας Φραγκίσκος φυσικά γνωρίζει και ενθαρρύνει τη συμπατριώτισσά του στο έργο της.

Πληροφορίες / φωτογραφία μοναχής από Avvenire 28-5-2020

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos