Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο ΑΔ. BIANCHI ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ BOSE

Στη δυτική κουλτούρα, ιδιαίτερα τον 20 αιώνα,, δεν αποτελεί παράδοξο διαφορετικές χριστιανικές παραδόσεις να συνεργάζονται στενά, ακόμα και στα πλαίσια μια κοινότητας μοναχών ! Είναι σε όλους γνωστή η οικουμενική κοινότητα του Ταιζέ, στη Γαλλία. Αντίστοιχη παράδοση. από το 1965, αμέσως μετα τη Β΄ Σύνοδο του Βατικανού, υπάρχει στην περιοχή της Ivrea στην Ιταλία, όπου ο Enzo
Bianchi και άλλοι χριστιανοί, άνδρες και γυναίκες, διαφορετικών δογμάτων, αποφάσισαν να ζήσουν από κοινού τη χριστιανική τους πίστη, χωρίς να λάβουν την ιερατική ιδιότητα ( οι άνδρες ). Η μοναστική κοινότητα του Bose αποτελείται, 55 χρόνια μετά, από 80-90 άτομα, από 5 διαφορετικές χώρες και είναι ευρύτατα γνωστή, ο δε ιδρυτής της πολύ αγαπητός στους λιγότερο παραδοσιακούς παράγοντες της καθολικής Ιταλίας , πολυγραφότατος και με πλούσια παρουσία στα ΜΜΕ κα τα κοινωνικά δίκτυα. Αγαπητός στους δύο τελευταίους Πάπες, Βενέδικτο και Φραγκίσκο, έχει προσκληθεί να συμμετάσχει σε σημαντικές συναντήσεις, όπως στη τελευταία Σύνοδο για την Αμαζονία.
Σε ηλικία 74 ετών, το 2017, παρέδωσε τη διαποίμανση της Κοινότητας στον αδ. Luciano Manicardi, όμως, 3 χρόνια αργότερα, φαίνεται ότι ασκεί ακόμα, με τη θέλησή του ή άθελα του, ουσιαστική επιρροή στη μοναστική κοινότητα και αυτό προκαλεί προβλήματα στο διάδοχό του. Μετά από επίσκεψη 3μελούς επίσημης “Επιτροπής” απ την Αγία Έδρα φαίνεται ότι τα προβλήματα μάλλον θα λυθούν με ριζικό τρόπο. Ο ιδρυτής αδ. Enzo και άλλα 3 άτομα. 2 μοναχοί και μια μοναχή, κλήθηκαν να φύγουν από το Bose… Φυσικά η είδηση πήρε μεγάλη δημοσιότητα σε όλη την Ιταλία. Ελπίζεται η εξέλιξη αυτή να μην είναι καθοριστική για το μέλλον της Κοινότητας.

Στοιχεία και φωτογραφία από Corriere dela Sera και Il Fatto Quotidiano
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ   

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos