Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Εορτάζουμε τον καιρό της Δημιουργίας μαζί με την οικουμενική οικογένεια

Με επιστολή του για το Ειδικό Έτος Laudato si / Δοξασμένος να’σαι , το Ποντιφικό Συμβούλιο για την Υπηρεσία της Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Ανθρώπου προσκαλεί στην προώθηση πρωτοβουλιών “για να απαντήσουμε στην κραυγή της γης και των φτωχών”.
"Ενθαρρύνουμε το λαό του Θεού να επιταχύνει τα βήματά του σε νέους δρόμους για την Εκκλησία και για μια ολοκληρωμένη οικολογία, προγραμματίζοντας δραστηριότητες για την Εποχή της Δημιουργίας". Αυτό αναφέρει στην επιστολή του ο γραμματέας του Ποντιφικού Συμβουλίου π.Bruno-Marie Duffé, προτρέποντας στον συνεορτασμό με την οικουμενική οικογένεια από την 1η Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Προσευχής για την Διαφύλαξη της Δημιουργίας μέχρι τις 4 Οκτωβρίου, εορτή του αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης.

Για να ανταποκριθούμε στην κραυγή της Γης.
Την ολοκλήρωση της Εβδομάδας Laudato Si ακολουθεί η έναρξη του Ειδικού Έτους Laudato Si για την επέτειο των πέντε χρόνων της εγκυκλίου. Το Ποντιφικό Συμβούλιο υπενθυμίζει ότι η Εποχή της Δημιουργίας είναι, σύμφωνα με όσα είπε ο Ποντίφικας το 2019, μια “Περίοδος πιο έντονης προσευχής και δράσης προς όφελος του κοινού σπιτιού, για να ξανασυνηθίσουμε την προσευχή, να αναλογιστούμε τον τρόπο ζωής μας, να αντλήσουμε θάρρος για σωστές επιλογές”. Εμπνεόμενοι από την Μετασυνοδική Αποστολική Παραίνεση Querida Amazonia, αυτή η περίοδος προτρέπει στην ανάληψη πρωτοβουλιών, όπως “την τέλεση μιας ξεχωριστής Θείας Ευχαριστίας ή μιας προσκυνηματικής πορείας, σε κινητοποιήσεις ή πρακτικές βιωσιμότητας ανταποκρινόμενοι στην κραυγή της γης καθώς και στην κραυγή του φτωχού, καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της ειδικής περιόδου”.

Θεματοφύλακες του έργου του Θεού
Μια απαραίτητη και επείγουσα απάντηση σε καιρό πανδημίας - λέει ο Πάπας Φραγκίσκος - που "μας αποδεικνύει ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τις παγκόσμιες προκλήσεις δίνεται μόνο όταν είμαστε ενωμένοι και μεριμνάμε για όσους έχουν ανάγκη". Μέσα στην αβεβαιότητα και τη σκληρή δοκιμασία για τους πιο ευάλωτους γίνεται κατανοητό ότι “όλα είναι συνδεδεμένα” και ότι είναι απαραίτητο “να ξαναφτιάξουμε τους δεσμούς που έχουμε σπάσει. Συνειδητοποιούμε ότι πρέπει να ωριμάσουμε πιο πολύ στην αλληλεγγύη και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον με πνεύμα αδελφοσύνης”. Στην επιστολή του Ποντιφικού Συμβουλίου, επίσκοποι και εκκλησιαστικοί θεσμοί αντλούν τη δύναμη για να βοηθήσουν τους πιστούς, ώστε να γνωρίζουν ότι “το να βιώνεις την κλήση της διαφύλαξης του έργου του Θεού είναι μέρος ουσιαστικό μιας ενάρετης ζωής, δεν συνιστά κάτι προαιρετικό και ούτε μια δευτερεύουσα πλευρά της χριστιανικής εμπειρίας” (Laudato si 217). Μια εποχή αναγέννησης και ανανέωσης των σχέσεων και της γης.

Η δέσμευση του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Υπηρεσία της Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Ανθρώπου.
Το Ποντιφικό Συμβούλιο για την Υπηρεσία της Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Ανθρώπου αυτή την περίοδο επεξεργάζεται την απόκριση στην επικείμενη πανδημία, αντιμετωπίζοντας τόσο τις άμεσες ανάγκες αυτών που υποφέρουν όσο και την μακροπρόθεσμη ανάγκη ανοικοδόμησης μιας δικαιότερης κοινωνίας. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Εποχή της Δημιουργίας θα βρείτε από την διευθύνουσα οικουμενική που έχει συσταθεί γι’αυτό το σκοπό στον ιστότοπο https://seasonofcreation.org/

 

Πηγή: Vatican News
Μετάφραση: Στ.Στ.
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos