Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΚΟΣΜΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Ο άνθρωπος που είπε την ανωτέρω φράση, σε διαδικτυακή ομιλία του στο Ποντιφικό Πανεπιστήμιο του Λατερανού, έχει αποδείξει ότι ξέρει να κάνει “ το αδύνατο δυνατό” Είναι ο 79χρονος επιστήμονας και ιδρυτής της Grameen Bank, Muhammad Yunus, απ΄το Μπαγκλαντές, κάτοχος Νόμπελ Ειρήνης και διεθνώς γνωστός για το σύστημα μικροχορηγήσεων, που η Τράπεζά του δίνει σε γυναίκες, κυρίως, της χώρας του, για οργάνωση μικρών, οικογενειακών και κοινωνικών, επιχειρήσεων. Εμπειρία ετών απέδειξε ότι ο συντριπτικός αριθμός των μικρών αυτών δανείων επιστρέφεται και αναχρηματοδοτεί νέες δράσεις. Σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στις “ κανονικές τράπεζες ”
Ο Yunus, λοιπόν, με τη συγκεκριμένη εμπειρία, υποστήριξε ότι πρέπει να ξανασκεφθούμε και ξαναπρογραμματίσουμε τη ζωή μας και όχι να επιστρέψουμε στο προ πανδημίας καθεστώς. Ότι η πραγματικότητα πρέπει να προσαρμοσθεί σε νέες κοινωνικές και περιβαλλοντικές αντιλήψεις, που θα θέτουν ως προτεραιότητα όχι την αύξηση του κέρδους γiα τους λίγους αλλά την εξυπηρέτηση των πολλών. Στα πλαίσια αυτά ζήτησε ελεύθερη πρόσβαση σε εμβόλια και φάρμακα, χωρίς οικονομικούς αποκλεισμούς και συσπείρωση όλων των θρησκευτικών ηγετών, με σκοπό να απαιτήσουν το καλύτερο για όλους τους ανθρώπους. Αν κατάφερνε να πείσει και τον αμερικανό ηγέτη ίσως οι ελπίδες ήταν περισσότερες...

Πληροφόρηση και φωτογραφία αρχείου από VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “ Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos