Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο Πάπας Φραγκίσκος... άστεγος στο Μιλάνο

Σε έναν δρόμο στο Μιλάνο, την πρωτεύουσα της Λομβαρδίας της Ιταλίας, που έχει πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία του κορονοϊού, ο Πάπας Φραγκίσκος ζητά ...ελεημοσύνη.
Σε έναν άλλο δρόμο, ο Αργεντινός Ποντίφικας έχει το διάσημο μαύρο χαρτοφύλακά του κάτω από το κεφάλι του ως μαξιλάρι και κοιμάται στο δρόμο σαν άστεγος. Δίπλα του κάποιος έχει γεμίσει τραπεζογραμμάτια σε ένα κόκκινο φλιτζάνι με την ένδειξη "φιλανθρωπία".

Αυτά απεικονίζουν τα έργα του Ιταλού ακτιβιστή street artist, AleXsandro Palombo που έχουν προκαλέσει αίσθηση. Άλλωστε, σε ένα άλλο έργο του εμφανίζεται η Παναγία να ζητιανεύει με τον μικρό Χριστό στην αγκαλιά της.

Ο Palombo είπε ότι τα έργα του αποτελούν έκκληση για αλληλεγγύη ενόψει της απότομης αύξησης της φτώχειας που προκλήθηκε μετά το lockdown λόγω του κορονοϊού.
Εκτός από τους 32.000 νεκρούς που μετρά η Ιταλία, χιλιάδες ακόμη άνθρωποι αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Έχασαν δουλειές και πηγές εισοδήματος.
Τον περασμένο μήνα, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης προέβλεπε ότι το 27% των Ιταλών θα μπορούσαν να πέσουν στη φτώχεια, σε μια έκθεση που βασίστηκε σε στοιχεία του 2018.
"Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να γνωρίζουμε τις ανάγκες των άλλων. Εκείνων που περνούν ή πρόκειται να περάσουν από μια στιγμή ακραίας ανάγκης", σχολίασε ο καλλιτέχνης.
"Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει τη διαφορά, βοηθώντας τις πιο εύθραυστες οικογένειες, και όλους εκείνους που έχουν πλέον πέσει στη φτώχεια. Αυτή είναι η ώρα να καταλάβουμε ότι το μέλλον αφορά τη γενναιοδωρία και την αλληλεγγύη", είπε.
Ο Palombo, 46 ετών, ο οποίος ζει στο Μιλάνο για 30 χρόνια, φημίζεται για πολύχρωμα και ασεβή έργα. Χρησιμοποιεί τη σατιρική τέχνη για να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα.

Πηγή: Reporter.gr
Σπύρος Πολυχρονόπουλος


 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos