Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Παρακολουθούσαν καθημερινά τη Θεία Λειτουργία και από την Κίνα

Χιλιάδες άνθρωποι και από όλο τον κόσμο παρακολούθησαν τη Λειτουργία που καθημερινά από το Παρεκκλήσιο της Αγίας Μάρθας που τελούσε ο Πάπας τις τελευταίες εβδομάδες και την παρακολουθούσαν εκατομμύρια πιστοί, χάρη στη μετάδοση της από τα ραδιο-τηλεοπτικά μέσα σε πολλές γλώσσες. Και αυτό το δώρο, το οποίο ο Επίσκοπος της Ρώμης ήθελε καθημερινά να δίνει σε πολλούς ανθρώπους που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν από το σπίτι τους, σε δύσκολες στιγμές, έφτασε επίσης  και στους Κινέζους Καθολικούς πιστούς.

Η ζωντανή μετάδοση ξεκίνησε στις 27 Μαρτίου, όταν ο Πάπας Φραγκίσκος προέδρευσε σε μια ειδική στιγμή προσευχή στην κενή πλατεία του Αγίου Πέτρου ενώ έβρεχε για να ζητήσει από τον Θεό το τέλος της πανδημίας. Στις 30 Μαρτίου, οι μεταδόσεις της Θείας Λειτουργίας από την Αγία Μάρθα ξεκίνησαν και στην Κίνα, μέσω κοινωνικών μέσων. Η πρώτη ζωντανή Θεία Λειτουργία είχε 280 προβολές, και στη συνέχεια ο αριθμός αυξήθηκε μέρα με τη μέρα. Τις τελευταίες ημέρες, τα άτομα που συνδέθηκαν καθημερινά σε πραγματικό χρόνο είχαν φτάσει περίπου τις 7 ή τις 8 χιλιάδες, και περισσότερες από 10 χιλιάδες προβολές. Τις τελετές παρακολούθησαν αρκετοί πιστοί που συνδέθηκαν με ένα μόνο μέσο πληροφορικής, ιδιαίτερα την Κυριακή.

Οι τελετές μεταδόθηκαν μέσω smartphone, μέσω του Wechat, της πιο δημοφιλούς εφαρμογής στην Κίνα, η οποία χρησιμοποιείται επίσης και από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα μικρότερα και πιο ικανά παιδιά στις νέες τεχνολογίες, μπόρεσαν να μεταδώσουν τις εικόνες μέσω του υπολογιστή ή στην οθόνη της τηλεόρασης, έτσι ώστε να μπορέσουν να τις μοιράζονται πιο εύκολα με όλη την οικογένεια και να είναι πιο ορατές ειδικά για τους ηλικιωμένους. Μια ταυτόχρονη μετάφραση, που διαδόθηκε επίσης μέσω του Wechat, επέτρεψε σε όλους τους συνδεδεμένους ανθρώπους να καταλάβουν την ομιλία του Πάπα.

Έτσι άνδρες και γυναίκες, παιδιά και νέοι, μαζί με τους παππούδες τους - όλοι αναγκασμένοι να μείνουν στο σπίτι για να αποφύγουν τη μόλυνση του Κορονοϊού - μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τις πρωινές Θείες Λειτουργίες του Πάπα, σημαντικό, επίσης επειδή για περισσότερο από τρεις μήνες λόγω της έκτακτης ανάγκης δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν προσωπικά στις Λειτουργίες που τελέστηκαν στις κινεζικές Εκκλησίες.

Η είδηση ​​ότι η ζωντανή μετάδοση της Λειτουργίας από την Αγία Μάρθα επρόκειτο να λήξει ελήφθη με κάποια θλίψη και ακόμη και με λίγα δάκρυα, γιατί, ειδικά για  τους ηλικιωμένους και τους ασθενείς, οι τελετές με τον Πάπα είχαν γίνει ένα ραντεβού και μια καθημερινή συνοδεία. Ήταν επίσης ένας τρόπος για τους πιστούς της Κίνας να αισθάνονται ενωμένοι στην προσευχή με τον διάδοχο του Πέτρου αλλά και με την Καθολική Εκκλησία μέσω της Λειτουργίας που μεταδιδόταν καθημερινά στις 13:00 (7 π.μ. Ιταλίας).

Μετάφραση: π. Ιωάν. Σκλ.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos