Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Η μοναχή που σταμάτησε τον επίδοξο δολοφόνο Αλί Αγκτσά θυμάται.

Συμπληρώθηκαν 39 χρόνια από την επίθεση δολοφονίας του αγίου Ιωάννη Παύλου Β' και σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Andkronos, η αδελφή Λετίτσια Τζιούντιτσι - εκείνη που σταμάτησε τον Αλί Αγκτσά - θυμάται και μιλάει για το επεισόδιο που όπως η  ίδια λέει σημάδεψε τη ζωή της.

Στις 13 Μαΐου 1981, η αδελφή Λετίτσια βρισκόταν ανάμεσα στο πλήθος στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, όταν ο Aλί Αγκτσά πυροβόλησε τέσσερις φορές τραυματίζοντας σοβαρά τον άγιο Ποντίφικα. Ήταν εκείνη που σταμάτησε τον δράστη, όταν προσπάθησε να διαφύγει μετά τον πυροβολισμό.

Δολοφονική επίθεση Ιωάννη Παύλου Β’ :  “ μονίμως στη σκέψη μου»

Σε συνέντευξη στο πρακτορείο Adnkronos, η αδελφή Λετίτσια Τζιούντιτσι θυμάται  εκείνη την “τρομερή στιγμή”, πάντα ζωντανή στο μυαλό και στις σκέψεις της. "Αυτή η τρομερή μέρα είναι πάντα παρούσα." Αυτό που έγινε πριν από 39 χρόνια, λέει η αδελφή, είναι μια μέρα που σημάδεψε βαθιά τη ζωή της: "Κάθε χρόνο στις 13 Μαΐου, στις 5.22 μ.μ. βρίσκoμαι πάντα νοερά εκεί", σαν να συμβαίνει κάτι κάθε φορά.

Το ευχαριστώ του Ιωάννη Παύλου Β΄

Η αδελφή Λετίτσια Τζιούντιτσι ένα χρόνο μετά την επίθεση σε μία συνάντησή τους, θυμάται το γλυκό ευχαριστώ του αγίου Κάρολου Βοϊτύλα. Το ευχαριστώ του αγίου Ιωάννη Παύλου Β΄ είναι μια κίνηση που η αδελφή Λετίτσια δεν θα ξεχάσει ποτέ. Ο άγιος Πάπας, αναφέρει η αδελφή Λετίτσια στο Adnkronos, έθεσε το χέρι του στο κεφάλι της και της είπε απλά και γλυκά με την πολωνική προφορά του “ευχαριστώ, ευχαριστώ”.

“Ένας εξαίσιος άνθρωπος”

Σε μια άλλη συνέντευξη πριν μερικά χρόνια στην la Repubblica η αδελφή Λετίτσια θυμάται το ευχαριστώ την ημέρα που ο Ιωάννης Παύλος Β΄  πήγε στο Ποντιφικό Πανεπιστήμιο Antonianum της Ρώμης εκεί που η αδελφή ολοκλήρωσε τις σπουδές της. Στη συνέχεια εξέφρασε τον θαυμασμό της λέγοντας ότι ήταν “ένας εξαίσιος άνθρωπος του οποίου θαύμασα την δύναμη με την οποία αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια τα σοβαρά προβλήματα της υγείας του μαζί με τη διοίκηση της Εκκλησίας ”.

Οι προσευχές στον άγιο Ιωάννη Παύλο Β΄.

Όπως αναφέρει το Adnkronos η αδελφή Λετίτσια δήλωσε ότι θα προσευχηθεί  στον Άγιο Ποντίφικα, ώστε να σταματήσει αυτή η φοβερή πανδημία του Κορονοϊού. Την ημέρα που θα μπορούμε με τους πιστούς να πάμε στις εκκλησίες για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, η αδελφή Λετίτσια θα απευθύνει τις προσευχές της στον Άγιο Ιωάννη Παύλο Β '. "Αυτή τη στιγμή, εάν δεν μας βοηθήσουν οι Άγιοι, δύσκολα θα βγούμε από την πανδημία"

Πηγή: La luce di Maria

Μετάφραση: Στανίσλαος  Στουραϊτης

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos