Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Η Παναγία μου εμφανίστηκε για να μου δώσει τη λύση

Το 1214, ο Άγιος Δομίνικος αναζητούσε ένα άμεσο τρόπο για να αγωνιστεί εναντίον των αιρέσεων των albigesi. Γι’ αυτό το λόγο, θέλησε να αποσυρθεί σε προσευχή, τρεις ημέρες και τρεις νύκτες.
Ήταν σε ένα δάσος κοντά στην Tolosa, στην Ισπανία, η άγνοιά του μετατράπηκε σε πόνο και μετά σε απελπισμένα δάκρυα, τα’οσο που έχασε τις αισθήσεις του. Σε εκείνη τη στιγμή, η Μαρία του εμφανίστηκε και του είπε: «Ξέρεις, αγαπητέ Ντομένικο, τι όπλο το SS. Τριάδα για μεταρρύθμιση του κόσμου; ».
«Κυρία μου, το ξέρεις καλύτερα από εμένα: μετά τον γιο σου Ιησού, ήσουν το κύριο όργανο της σωτηρίας μας» - είπε ο Άγιος. Και η Παναγία πρόσθεσε: «Γνωρίστε ότι το πιο αποτελεσματικό όπλο ήταν το Αγγελικό Ψαλτέρ, το οποίο είναι το θεμέλιο του Νέου Συμφώνου. Επομένως, εάν θέλετε να κατακτήσετε εκείνες τις σκληρυμένες καρδιές στον Θεό, κήρυξε το Ψαλίδι μου ». Υπάρχει σεβασμός για τους 150 Ψαλμούς που εμπνέουν τα Μυστήρια του Ροδαρίου.
Ο Άγιος Δομίνικος και η διάδοση του Αγίου Ροδαρίου
Ο Άγιος Δομίνικος επέστρεψε στη συνέχεια στον Καθεδρικό Ναό της Τουλούζης, ενώ οι Άγγελοι τον ακολούθησαν και χτύπησαν τις καμπάνες. Όλοι άρχισαν να τρέχουν, να δουν τι συνέβαινε, ενώ ο ουρανός έδινε «παράξενα» σημάδια: βροντές, κεραυνούς, σεισμός, ο ήλιος γινόταν όλο και πιο σκοτεινός.
Φτάνοντας στον Καθεδρικό Ναό, αυτοί οι άνθρωποι είδαν μια εικόνα της Παναγίας που κινήθηκε και σήκωσε τα χέρια της τρεις φορές και τους «διέταξε» να μεταστραφούν και να πιστέψουν στη δύναμη του Αγίου Ροδαρίου. Ο Άγιος Δομίνικος εξήγησε κάθε σημείο και, από εκείνη τη στιγμή, οι μεταστροφές πολλαπλασιάστηκαν, όπως η απαγγελία του Αγίου Ροδαρίου
Domenico di Guzmán (websource)

Οι ιστορίες - όπως αυτή – για τη διάδοση της απαγγελίας του Αγίου Ροδαρίου περνούν από πολλούς Αγίους: αυτοί που περισσότερο από τους άλλους αγάπησαν να μιλούν για την Παναγία και για τη σωτηριακή δύναμή της. Μεταξύ αυτών είναι οι:Alano de la Roche, San Luigi Maria Grignion de Montfort, San Domenico Guzman


 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos