Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ

«Το Άγιο Πνεύμα που θα σας στείλω, θα σας διδάξει τα πάντα και θα σας θυμίσει, όλα όσα σας έχω πει (Ιωαν. 14, 26).
Τι σημαίνει «το Άγιο Πνεύμα θα σας θυμίσει τα λόγια του Χριστού; Σημαίνει, όταν βλέπουμε τα έργα του Χριστού, τα Μυστήρια, που μελετάμε και εμβαθύνουμε δε μας εντυπωσιάζουν. Έρχονται όμως στιγμές που παίρνουν μια άλλη διάσταση, πνευματική, που πριν δεν είχαμε πειραματισθεί.
Είναι μια ακτίνα φωτός που το Άγιο Πνεύμα ρίχνει στο βάθος της καρδιάς μας. Αυτή η στιγμιαία αποκάλυψη, μας ανοίγει μια πηγή ζωής, που μέχρι τώρα δεν είχαμε συναντήσει. Ένας νέος ορίζοντας πιο ευρύς ανοίγεται στα μάτια της ψυχής μας. Είναι ένας κρυμμένος θησαυρός που το Άγιο Πνεύμα μας παρουσιάζει. Ο Θείος Λόγος, το Άγιο Πνεύμα, που η λειτουργία ονομάζει «δάκτυλος του Θεού», τη λατρεύει και τη σφραγίζει μέσα μας. Εκεί μένει κρυμμένη και μετατρέπεται σε φως και δύναμη της χριστιανικής μας δράσης, ατομική Πεντηκοστή.
Αν η ψυχή μας είναι ταπεινή και δεκτική, αυτός ο Λόγος εκτελεί το έργο του σιωπηλά, αλλά γόνιμα! Ο καρπός, το αποτέλεσμα, θα φανεί με το πέρασμα του χρόνου. Το «Πνεύμα του Θεού» μεταχειρίζεται τα ανθρώπινα διαστήματα, για να κατασκευάσει, την καινούρια διαμονή, την ατομική Πεντηκοστή που όλοι μας έχουμε ανάγκη, ειδικά στις μέρες που ζούμε!

π. Μάρκος Βιδάλης 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos