Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Πρόσωπα και φωνές από τον κόσμο που προσεύχεται για την 14η Μαΐου 2020

Ενώνονται πνευματικά, κατά τη διάρκεια μιας Ημέρας, οι πιστοί όλων των θρησκειών για να επικαλεστούν τη βοήθεια του Θεού για να ξεπεραστεί η πανδημία του Κορονοϊού: μαζί τους ο Πάπας και πολλές άλλες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο. Ελπίδες και συναισθήματα από τις πέντε ηπείρους μέσω ενός βιντεοσκοπημένου μηνύματος.
Συγκλονισμένος και αναστατωμένος από έναν άγνωστο ιό, ο κόσμος γίνεται και πάλι το παιδί που ζητά βοήθεια από τον Πατέρα. Μια χορωδιακή προσευχή, μια ενιαία κραυγή που αποτελεί ικεσία αλλά και ελπίδα. Όλοι οι πιστοί του κόσμου, σαν να κρατούνται χέρι – χέρι, βρισκόμενοι πολύ κοντά ο ένας στον άλλον, θα γίνουν μια μεγάλη ενιαία προσευχή. Αυτό θα συμβεί αύριο, στις 14 του τρέχοντος μήνα Μαΐου.

«Γιατί η προσευχή αποτελεί το καλύτερο όπλο μας» λένε οι φωνές από τις πέντε ηπείρους που συνευρίσκονται στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά μας, και επειδή «αυτό που θα θυμόμαστε, από όλο αυτό που βιώνουμε, θα είναι αυτά που μας ενώσανε». «Προσευχόμαστε για να νιώσουμε ότι είμαστε Εκκλησία…», «Προσευχόμαστε για να αγαπήσουμε όσους βρίσκονται γύρω μας»… «Δεν μπορούμε να αποθαρρυνόμαστε…»! Και μετά, μεταξύ των φωνών, υπάρχει και ένα «e daje!» επειδή πρέπει να ενθαρρύνουμε ο ένας τον άλλον εάν επιθυμούμε να ξεπεράσουμε τον πόνο και την κόπωση μαζί.

Προσευχή, νηστεία αλλά και φιλανθρωπικά έργα, πρόσθεσε ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος δέχθηκε αμέσως την πρόταση της Ύπατης Επιτροπής για την Ανθρώπινη Αδελφοσύνη, να αφιερώσουν την ημέρα της 14ης Μαΐου σε μια στιγμή περισυλλογής, «προσευχής και αλληλεγγύης για να επικαλεστούμε το τέλος αυτής της πανδημίας» και «για να ριζώσει στο μέλλον μας η αξία της αδελφοσύνης και της κοινής συνύπαρξης».

Μετάφραση: ρφ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos