Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Χίος
  • Χίος
  • Η Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Χίου
Pin It

Η Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Χίου

Τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου 26 Οκτωβρίου 2019, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Χίο από το Σεβασμιότατος Αποστολικό  Τοποτηρητή π. Νικόλαο και μαζί του συλλειτούργησαν ο Γενικός Βικάριος της Επισκοπής και ο εφημέριος Χίου και Λέσβου π. Λέων Κισκίνης.

Στη Χίο η Κυριακάτικη  Ευχαριστία τελείται συνήθως την Κυριακή το πρωί στις ένδεκα, αλλά λόγω της παρουσίας του Σεβασμιοτάτου καλέστηκε η ενοριακή κοινότητα να συμμετάσχει το βράδυ του Σαββάτου στη Θεία Λειτουργία για να δοθεί η δυνατότητα στον Αρχιεπίσκοπο να αναχωρήσει τις πρωινές ώρες της Κυριακής για τη Σάμο.

Η ανταπόκριση των ενοριτών ήταν ικανοποιητική και έτσι δόθηκε η δυνατότητα  μίας συνάντησης του ποιμένα με το μικρό  ποίμνιο της Χίου, τόσο για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας όσο και την φιλική συνάντηση που ακολούθησε  στους βοηθητικούς χώρους της Ενορίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον εφημέριο π. Λέοντας και τα μέλη του  ενοριακού συμβούλιο, τα οποία δίνουν  δείγματα ιδιαίτερης αγάπης για την  ενορία και αποτελούν το δεξί χέρι του εφημερίου στην προσπάθεια του η ενορία να παραμένει ζωντανή και ενεργός και να είναι ένας άμβωνας αγάπης ανάμεσα στους τόσους άλλους άμβωνες του νησιού.

Εξετάστηκαν με το ενοριακό συμβούλιο όλα τα τρέχοντα προβλήματα και ο Αρχιεπίσκοπος δεν παρέλειψε να συγχαρεί όλη την  ενοριακή κοινότητα, ενοριακό συμβούλιο και εφημέριο για το έργο που επιτελούν.

Στη διάρκεια της παρουσίας του Αρχιεπισκόπου στο νησί έγινε προσπάθεια ενημέρωσης των τοπικών παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης για την αδιαφορία τους να εκπληρώσουν την υποχρέωσή  τους   και να ανακαινίσουν το Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωσήφ στην περιοχή φραγκομαχαλά της πόλης Χίου.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος