Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Χίος
  • Χίος
  • Αρχές του 2020 τα έργα ανακατασκευής του Καθολικού Παρεκκλησίου του Αγίου Ιωσήφ
Pin It

Αρχές του 2020 τα έργα ανακατασκευής του Καθολικού Παρεκκλησίου του Αγίου Ιωσήφ

Παρέμβαση του αντιπεριφερειάρχη Παντελή Μπουγδάνου μετά την επιστολή του Καθολικού Αρχιεπισκόπου Νικολάου στο Politischios.gr

Την άμεση αντίδραση του αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Μπουγδάνου, προκάλεσε η επιστολή στον «π» του Καθολικού Αρχιεπισκόπου Αιγαίου Νικολάου, με την οποία καυτηρίαζε το γεγονός ότι εδώ και μία δεκαετία το καθολικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωσήφ, που κατεδαφίστηκε αναίτια από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου, παραμένει ερείπιο.

Σε δηλώσεις του στον «π» ο κ. Μπουγδάνος σημείωσε ότι η αγανάκτηση του Καθολικού Αρχιεπισκόπου είναι εντελώς δικαιολογημένη, υποσχόμενος ταυτόχρονα ότι η νέα περιφερειακή αρχή έχει άμεσα στον σχεδιασμό της την αποκατάσταση όχι μόνο του παρεκκλησίου αλλά και του περιβάλλοντα χώρου του Κολλεγίου.

«Η μελέτη αποκατάστασης του Αγίου Ιωσήφ εγκρίθηκε πριν από λίγο καιρό από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, βάσει της οποίας θα προχωρήσουμε στη δημοπράτηση του έργου. Η συγκεκριμένη μελέτη συμπληρώνεται από τις υπηρεσίες μας, ως προς τις επιμετρήσεις και τα ακριβή κόστη και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα είμαστε έτοιμοι να δημοπρατήσουμε το έργο με συνολικά 160.000 ευρώ, χρήματα τα οποία είχαν εξασφαλιστεί κατά το παρελθόν», ανέφερε ο κ. Μπουγδάνος.

Πηγή: politischios.gr

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος