Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Χίος
  • Χίος
  • Η Λαμπρή Πανήγυρη του Αγίου Ισίδωρου στη Χίο
Pin It

Η Λαμπρή Πανήγυρη του Αγίου Ισίδωρου στη Χίο

Την Τρίτη 14 Μαΐου 2019 πανηγύρισε με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα το Παρεκκλήσιο του Αγίου Ισιδώρου του Χίου στην περιοχή Τάλαρος.

Ο Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος τέλεσε πανηγυρικά τη Θεία Λειτουργία της 5ης Κυριακής του Πάσχα και μαζί του συλλειτούργησαν ο Γενικός Βικάριος τη Καθολικής Επισκοπής Χίου-Λέσβου-Σάμου και εφημέριος Μυκόνου και Σάμου, π. Ριχάρδος Ταρασκεβιτς και ο εφημέριος Χίου και Λέσβου, π. Λέων Κισκίνης.

Το ιστορικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ισιδώρου και οι βοηθητικοί χώροι ήταν γεμάτοι από ευλαβείς του Αγίου, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν τον άγιο Προστάτη της τοπικής μας Εκκλησίας της Χίου, αλλά και όλου τη νησιού και να του ζητήσουν με τις ικεσίες του δύναμη από το Θεό  για τις ψυχές, ώστε υπερασπίζονται την πίστη τους.

Το Παρεκκλήσιο του Αγίου, κατά την ετήσια πανήγυρη συγκεντρώνει πολλούς ευλαβείς καθολικούς και ορθοδόξους οι οποίοι πάνω από κάθε δογματική διάκριση θέτουν την κοινή τους ευλάβεια προς τον Άγιο Προστάτη της Χίου, ο οποίος άφησε στο νησί δύο πολύτιμα δώρα. Την μαρτυρία της πίστης στους χριστιανούς και τη μαστίχα στους γεωργούς. 

Ο Σεβασμιότατος στην ομιλία ου αναφέρθηκε στο μαρτύριο του Αγίου το οποίο ο Άγιος Προστάτης της τοπικής Εκκλησίας έδωσε απόδειξη της αγάπης του προς τον Χριστό. Αναφέρθηκε στους σύγχρονους μάρτυρες προτιμούν να χάσουν τη ζωή τους για το Χριστό και το Ευαγγέλιό του και σε πολλά σημεία της γης ιδιαίτερα στη Μέση και Άπω Ανατολή καθημερινά προστίθεται στο άγραφο αγιολόγιο της Εκκλησίας του Χριστού.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε δύο περιστατικά δύο μικρών παιδιών 6 και 8 χρονών που δίνουν μάχη για να διατηρηθούν στη ζωή. Το πρώτο από την ενορία μας στη Χίο που αντιμετωπίζει σοβαρή ασθένεια και είναι ο μικρός Σταμάτης και η γνωστή στο πανελλήνιο Αλεξία που και αυτή δίνει τη μάχη για να ξεπεράσει τον κίνδυνο της ζωής της που προκάλεσε αδέσποτη σφαίρα  την ημέρα του Πάσχα.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά πιστεύουμε ότι και στις δύο αυτές περιπτώσεις θα γίνει το θαύμα χάρη στη μεγάλη πίστη των οικογενειών τους την οποία ομολογούν δημόσια και αποτελεί  ένα όμορφο και δυνατό παράδειγμα μίμησης για όλους μας.

Απούσα και από τη φετινή πανήγυρη δυστυχώς, ο ανθρώπινος άγγελος φύλακας του Ναού, η κυρία Αγγέλα, η οποία και φρόντιζε   το Ναό για πολλά χρόνια. Η απουσία της ήταν αισθητή, διότι αναγκάστηκε να παραμείνει στο σπίτι της, λόγω μεγάλης ηλικίας (104 ετών) και μικρού ατυχήματος που την καθήλωσε στο κρεβάτι.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Αρχιεπίσκοπος και οι δύο ιερείς επισκέφθηκαν την κυρία Αγγέλα, η οποία και τους υποδέχθηκε κατασυγκινημένη.

Ευχαριστούμε το ζηλωτή εφημέριο π. Λέοντα, ο οποίος μαζί με το δραστήριο ενοριακό συμβούλιο του Καθεδρικού μας Ναού στη Χίο, επιτελούν σημαντικό ποιμαντικό έργο.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος