Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Χίος
  • Χίος
  • Μ. Εβδομάδα στη Χίο με βάπτιση το Πάσχα
Pin It

Μ. Εβδομάδα στη Χίο με βάπτιση το Πάσχα

Πάσχα της Ανάστασης! Χρόνια πολλά σε όλους! Ο Ιησούς ανασταίνεται και στις περιφέρειες της Ευρώπης, της Ελλάδας, της Εκκλησίας, όπως είναι η Χίος, η Λέσβος και η Σάμος!

Δεν έχει ανάγκη από τον πάταγο ιπτάμενων "άγιων φώτων" που γίνονται δεκτά με τιμές αρχηγού κράτους!

Το δικό μας Πάσχα, το Πάσχα των πιστών, είναι η δική μας έξοδος από τους τάφους μας· είναι το νέο φως, το γεμάτο ελπίδα φως του Αναστημένου, που φωτίζει τις δυσκολίες, τα προβλήματα της καθημερινότητας, την κόλαση που έχουμε (ή μας έχουν) δημιουργήσει επάνω στη γη.

Ο Χριστός είναι το Πάσχα μας. Ας μην είμαστε εκείνοι οι Χριστιανοί που, όπως οι μυροφόρες, φέρνουν τα αρώματά τους, τις ευλάβειες τους, σε έναν νεκρό Ιησού. Ας μην είμαστε Χριστιανοί σταματημένοι στον Σταυρό, στη Μ. Παρασκευή, που έχουμε μεγάλη ευλάβεια στον Εσταυρωμένο, ξεχνώντας το τέλος αυτής της ιστορίας.

Διότι, αν ο Ιησούς δεν αναστήθηκε, μάταια είναι η πίστη μας. Αν δεν είναι αληθινά αναστημένος, τότε είμαστε ευλαβείς που τελούμε το μνημόσυνο ενός “καλού ανθρώπου” και του φέρνουμε, σαν λουλούδια, στον τάφο τις ευλάβειές μας.

Ας μην μένουμε καθηλωμένοι στη Μ. Παρασκευή. Hπρόκληση είναι να περάσουμε από μια σταυρωμένη πίστη σε μια αναστημένη πίστη, διότι η χριστιανική χαρά είναι μια (ξε)περασμένη θλίψη.

π.Λ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος