Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Χίος
  • Χίος
  • Τελέστηκε ο εόρτιος εσπερινός Στον Καθεδρικό Ναό της Χίου
Pin It

Τελέστηκε ο εόρτιος εσπερινός Στον Καθεδρικό Ναό της Χίου

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα αλλά και απλότητα τελέστηκε χθες 5 Δεκεμβρίου 2018,στον Καθεδρικό Ναό της Καθολικής Επισκοπής Χίου, ο πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός προς τιμήν του Αγίου Νικολάου από τον Αποστολικό Τοποτηρητή της Επισκοπής Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου π. Νικόλαο. Μαζί του συμπροσευχήθηκαν στο ιερό ο Γενικός Βικάριος της Επισκοπής Χίου-Λέσβου-Σάμου π. Ριχάρδος και ο εφημέριος του Καθεδρικού Ναού π. Λέων       

Η συμμετοχή των ενοριτών ήταν ικανοποιητική και όλοι μαζί προσευχηθήκαμε και ζητήσαμε από τον Άγιο Νικόλαο να ικετεύει τον Κύριο, ώστε Εκείνος να βοηθά τους φτωχούς, να προστατεύει τους ναυτιλλομένους και να ενισχύει όλους μας με τη χάρη Του σε κάθε κίνδυνο της ζωής μας.

Αυτή την τριπλή πραγματικότητα ανάλυσε και στην ομιλία του ο Σεβασμιότατος Νικόλαος, αναφερόμενος στις σημερινές μορφές φτώχειας που αντιμετωπίζουν τόσοι  άνθρωποι της γης. Υπενθύμισε ότι σε όλες αυτές  τις μορφές φτώχειας και στα πρόσωπα όλων αυτών των ανθρώπων συχνά μας επισκέπτεται ο Κύριος και μας κτυπά την πόρτα του σπιτιού μας και την πόρτα της καρδιάς μας. Είναι τότε που οφείλουμε να βλέπουμε στο πρόσωπο αυτών των δυστυχισμένων τον Ιησού που μας επισκέπτεται και εμείς οφείλουμε, αν θέλουμε να είμαστε  αληθινοί χριστιανοί  να τους ανοίγουμε και να Του ανοίγουμε διάπλατα και τις  δύο αυτές πόρτες.

Αναφέρθηκε επίσης  στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ναυτιλλόμενοι που μέσω τόσων κινδύνων  αγωνίζονται και θαλασσοπνίγονται  για να φέρουν στην οικογένειά τους τον άρτο τον επιούσιο. Αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά φουρτούνες υπάρχουν και στη στεριά.

Όπως δεν υπάρχει γέφυρα πλοίου χωρίς την εικόνα του Αγίου Νικολάου έτσι και όλοι μας ας βάλλουμε την εικόνα του στη γέφυρα της καρδιάς μας, ζητώντας  τρόπους να μιμηθούμε το όμορφο και πολύμορφο παράδειγμά του.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος