Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Χίος
  • Χίος
  • Εορτή της Παναγίας στη Χίο
Pin It

Εορτή της Παναγίας στη Χίο

Στη Χίο, η μεγάλη πανήγυρη της Μεταστάσεως της Θεοτόκου εορτάστηκε στο πανηγυρίζοντα παρεκκλήσιο που βρίσκεται στην περιοχή Φραγκοβούνι στον Κάμπο Χίου.

Πολύ μεγάλη ήταν η συμμετοχή των ενοριτών, αλλά και των φίλων του παρεκκλησίου, το οποίο βρίσκεται σε μία υπέροχη περιοχή γεμάτη κήπους και δέντρα, που προσφέρουν δροσιά αυτή τη θερμή περίοδο. Μαζί με τον εφημέριο συλλειτούργησε και ο αειθαλής και σεβαστός π. Δομίνικος Ψάλτης.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ένα ζευγάρι από το Ντιτρόιτ της Αμερικής,  γιορτάζοντας το χρυσό ιωβηλαίο των 50 χρόνων γάμου τους, ανανέωσε τις γαμήλιες υποσχέσεις και ευλογήθηκαν ξανά τα δαχτυλίδια τους.

Στο τέλος προσφέρθηκε το καθιερωμένο κέρασμα σε όλους.

Στη Μυτιλήνη, ο εφημέριος π. Λέων τέλεσε την Θεία Λειτουργία της παραμονής την Τρίτη 14 Αυγούστου. Στην ενορία Μυτιλήνης σημαντικότατη βοήθεια προσφέρει και φέτος το καλοκαίρι ο π. Μάρτιν από την Ολλανδία, ο οποίος, ενώ κάνει τις διακοπές του στον Μόλυβο, ήδη από τα μέσα Ιουλίου κατεβαίνει κάθε Κυριακή στην πόλη της Μυτιλήνης και τελεί τη Θ. Λειτουργία, και θα συνεχίσει να την τελεί μέχρι και την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου. Η ενορία μας τον ευχαριστεί θερμά!

π.Λ

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος