Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Χίος
  • Χίος
  • ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΧΙΟΥ
Pin It

ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΧΙΟΥ

Το απόγευμα της Παρασκευής 13 Ιουλίου, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος, Αποστολικός Τοποτηρητής της Επισκοπής Χίου, πραγματοποίησε επίσκεψη στις δικαστικές φυλακές του νησιού. Συνοδευόταν από τον εφημέριο Χίου π. Λέοντα, και την κ. Σελέστε Παπαδοπούλου της Κάριτας Χίου.

Συναντήθηκαν με διάφορους κρατούμενος, αρκετοί από τους οποίους είναι Καθολικοί από τις Κυκλάδες και άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Κάθε φορά που πραγματοποιούμε αυτή την επίσκεψη  μας δίνεται η ευκαιρία να αντιληφθούμε πόσο σ’ αυτές τις φυλακές ο Διευθυντής με όλο το προσωπικό και με όλους τους φρουρούς δεν ασκούν ένα απλό επάγγελμα, αλλά μία συνειδητή αποστολή.

Διαπιστώνουμε μία συμπεριφορά όχι μόνο ανθρώπινη, αλλά και χριστιανική. Η φροντίδα, το ενδιαφέρον και η ίση μεταχείριση προς όλους τους κρατουμένους συμβάλει στη δημιουργία ενός κλίματος που μακάρι να υπάρχει και σε άλλες φυλακές.

Η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Νικολάου στις φυλακές Χίου και η ανθρώπινη και πατρική συνομιλία του με τους κρατούμενους, πραγματοποιείται κάθε φορά που εκείνος έρχεται στο νησί. Δεν ξεχνά ότι ο Ιησούς Χριστός ταύτισε τον εαυτό του με τους φυλακισμένους, όταν είπε: “Ήμουν φυλακισμένος, και ήρθατε να με επισκεφτείτε”. 

π.Λ

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος