Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Χίος
  • Χίος
  • Η Χίος τιμά τα 25 χρόνια Αρχιερατείας του Αρχιεπισκόπου Νικολάου
Pin It

Η Χίος τιμά τα 25 χρόνια Αρχιερατείας του Αρχιεπισκόπου Νικολάου

Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου θα τελέσει στις 19:00 του Σαββάτου ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αιγαίου και αποστολικός τοποτηρητής της Καθολικής Επισκοπής Χίου κ.κ. Νικόλαος.

Η Καθολική Επισκοπή του νησιού με αφορμή την παρουσία του στη Χίο θα γιορτάσει τα 25 χρόνια της Αρχιερατείας του, τιμώντας τον για το μεγάλο έργο του σε τοπικό επίπεδο.

Το βιογραφικό του

O Σεβασμιότατος κ. Νικόλαος Πρίντεζης γεννήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 1941 στη Βάρη Σύρου και ολοκλήρωσε τη Δημοτική και Μέση εκπαίδευση στο Λεόντειο Λύκειο των Μαριανών Αδελφών στην Αθήνα. 

Από το 1960-1966 σπούδασε και απέκτησε το πτυχίο στη Φιλοσοφία και Θεολογία στο Ποντιφικό Γρηγοριανό Πανεπιστήμιο της Ρώμης, ως μαθητής του Ελληνικού Κολεγίου. 

Χειροτονήθηκε Ιερέας στις 19 Δεκεμβρίου του έτους 1965 στη Βάρη Σύρου από τον Επίσκοπο Σύρου κ. Γεώργιο Ξενόπουλο.

Υπηρέτησε ως εφημέριος του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο και στη συνέχεια για 25 χρόνια της  Ενορίας της Αμιάντου Συλλήψεως στη Βάρη με ταυτόχρονη εξυπηρέτηση για τρία χρόνια και της Ενορίας της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στο Μάννα της Σύρου. 
Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθυντής του Διεπαρχιακού Ιεροσπουδαστηρίου με έδρα την Ποσειδωνία Σύρου, Γραμματέας του Δευτεροβάθμιου Διεκκλησιαστικού Δικαστηρίου Σύρου και μέλος άλλων επαρχιακών και διεπαρχιακών θεσμών.

Δίδαξε το μάθημα των Θρησκευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στη Σύρο και στην Τήνο.
Στις 29 Απριλίου 1993 ο Πάπας Ιωάννης-Παύλος 2ος τον ονόμασε Αρχιεπίσκοπο Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου, Αποστολικό Τοποτηρητή της Επισκοπής Χίου.

Χειροτονήθηκε Επίσκοπος στις 4 Ιουλίου 1993 στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξινάρα από τον προκάτοχό του Αρχιεπίσκοπο Ιωάννη Περρή και τα άλλα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος.

Είναι Γενικός Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδας από το έτος 1978.

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ ΧΙΟΥ
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος